Sursa Foto: Facebook

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea este departe de a fi fost uitat ca om politic, deși are aproape 2 ani de când a fost închis în penitenciar în urma condamnării definitive din dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman.

La un moment dat, acesta își va ispăși pedeapsa și va respira aerul libertății, iar întrebarea de pe buzele tuturor este ce va face, politic vorbind.

Dacă se va relansa printre social democrați sau nu rămâne de văzut, însă senatorul Vasile Dîncu consideră că Liviu Dragnea își poate relua locul în PSD. Potrivit acestuia, totul depinde de câțiva factori, însă ieri, la Digi24, Dîncu a explicat că personal, încă se simte apropiat de Dragnea.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019, pentru a ispăși o sentință de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Zilele trecute, Dragnea a solicitat instanței liberarea condiționată, Judecătoria Sectorului 5 stabilind un prim termen în dosar pe 27 aprilie.

Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus. …

Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a explicat actualul președinte al Consiliului Național al PSD.

Articolul precedentAnca Dragu, vorbe de laudă pentru Guvernul Năstase
Articolul următorComisia juridică din Senat îl așteaptă azi la audieri pe Florian Bodog