Foto: dw.com
Foto: dw.com

Pare desprins din povești și poate fi întâlnit pe străzile orașului Frankfurt, din Germania.

Un cal alb, botezat Jenny, a ajuns faimos în întreaga lume: preferă plimbările solitare și parcurge același traseu de mai bine de 14 ani, de când proprietarul său, în vârstă de 79 de ani, nu îl mai poate călări.

Nu se teme de oameni, iar locuitorii îl tratează ca pe o celebritate: Jenny a devenit modelul perfect pentru fotografia urbană a orașului german.

Pentru a nu fi sesizate asociațiile de protecție a animalelor, Jenny poartă o inscripție pe care scrie:

Numele meu este Jenny. Nu am scăpat, doar mă plimb și proprietarii mei știu asta. Mulțumesc!”.

Foto: dw.com

Atât localnicii, cât și poliția locală s-a obișnuit cu prezența calului și, mai mult decât atât, promenadele sale nu au provocat absolut niciun incident în cei 14 ani.

Un animal fericit, un ”locuitor” al orașului și o țară normală

Pentru că este omniprezentă pe străzile orașului Frankfurt, Jenny a stârnit și controverse. Astfel, au apărut și reclamațiile: mai mulți oameni au criticat plimbările nesupravegheate. În spațiul virtual, numeroși utilizatori de social media l-au acuzat pe proprietar de neglijență. Aceștia au precizat că străzile și circulația haotică ar putea să o determine să se rănească pe ea sau să rănească pe altcineva.

Cu toate acestea, sindicatul veterinarilor a declarat că nu există nicio problemă, mai ales că Jenny este bine familiarizată cu mediul înconjurător, după 14 ani de când și-a făcut drum prin zonă singură. Veterinarul Maren Hellige a spus că iapa ”pare foarte relaxată și mulțumită”.

De mai bine de un deceniu, poliția a trebuit să-i informeze pe pietonii îngrijorați care apelează numărul de urgență că Jenny este cunoscută în tot cartierul și că nu prezintă pericol.

Foto: dw.com

Poliția știe. Când sună cineva, poliția mă întreabă: Werner, știi unde este Jenny? Da, zic. Ok, atunci totul este în ordine”, a explicat proprietarul lui Jenny, Werner Weischedel, pentru ”Maintower”, o emisiune de știri.

Articolul precedentCîțu, susținut de Orban: „În momentul în care un ministru îl atacă pe premier trebuie să plece acasă”
Articolul următorFenomen rar: zilele în care Marea Neagră capătă culoarea turcoaz
Jurnalist full-time / Pesimist part-time