augustin lazar pensionare

Retragerea lui Augusin Lazăr din sistem s-a desfășurat pe repede înainte. Ieri, Secția pentru procurori a CSM a introdus pe ordinea de zi cererea acestuia de pensionare, iar astăzi Klaus Iohannis a semnat decretul. Procurorul general al României se va pensiona oficial începând cu data de 27 aprilie, când de altfel îi și expiră mandatul.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”, este anunțul oficial al Administraţiei Prezidenţiale.

Augustin Lazăr a făcut cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare, după ce anterior participase la prima fază a procedurii de selecție pentru un nou mandat în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La acea dată, ministrul Justiției a anunțat că niciunul dintre candidații care își doreau un mandat de procuror general nu a trecut cu bine de probă.

Articolul precedentForumul Judecătorilor intervine în scandalul completurilor specializate: „Este o falsă problemă”
Articolul următorBogdan Licu, procuror general interimar