Foto: Facebook - Gabriela Firea
Foto: Facebook - Gabriela Firea

Ne preocupăm de copiii aflați în situații de risc, care trăiesc în medii violente, în familii sărace, cei care riscă să abandoneze școala sau cei care au părinții plecați la muncă în străinătate”, a declarat ministrul familiei, astăzi, pe pagina de Facebook.

Ministrul Familiei a precizat astăzi, 19 martie, că a participat la o întâlnire de lucru cu noua conducere a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

În cadrul întâlnirii, au fost purtate discuții despre direcțiile de lucru pe care trebuie calculate pentru a le oferi acestor copii o viață mai bună.

O nouă echipă și-a început mandatul, concomitent cu această criză umanitară

În postarea publicată pe contul de socializare, Gabriala Firea a ținut să ureze mult succes noii echipe care și-a început mandatul în plină criză umanitară.

Este vorba despre Elena Tudor, noul președinte al ANPDCA, un om care și-a dedicat viața acestui sistem. În plus, Elena Tudor lucrează de peste douăzeci de ani în sistemul de protecția a copilului și, în mod cert, își va folosi din plin experiența acumulată.

Vocea copiilor instituționalizați și-a găsit un loc în echipa noastră prin Vișinel Bălan, noul vicepreședinte al ANPDCA. Ideile sale vin din experiența proprie, traumatizantă, de fost copil al sistemului. Nu în ultimul rând îi urez succes și Cristinei Cuculas, noul secretar general, un om cu vechime în acest domeniu”, a adăugat ministrul Familiei.

De asemenea, Gabriela Firea a ținut să puncteze că o prioritate este Garanția pentru Copii. În plus, vor fi folosite toate oportunitățile de finanțare nerambursabile.

Centrele de plasament se închid, devenind case de tip familial și locuri mult mai sigure și mai prietenoase pentru copiii instituționalizați

În paralel, creștem numărul copiilor adoptabili din România. Sunt aproape 6.000 de copii în grija statului care pot ajunge într-o familie iubitoare. Pentru alți 1.000 de copii sunt în proces de a fi declarați adoptabili”, se arată în postare.

În finalul postării, Gabriela Firea a menționat că România se află pe ultima sută de metri cu procesul de dezinstituționalizare, început de prea multă vreme, iar, în momentul de față, se închid și ultimele centre de tip clasic din țară.

15 centre de plasament au fost închise în ultimul an! Le transformăm pe toate în case de tip familial – locuri mai prietenoase, mai sigure, mai aproape de sensul cuvântului acasă”, a conchis ministrul Familiei.

Articolul precedentCîțu: „Fără populisme și cai verzi pe pereți”
Articolul următorUitându-mă la discursul și comentariile celor de la AUR, înțeleg de ce 60% dintre ruși îl cred pe Putin
Jurnalist full-time / Pesimist part-time