Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a ales astăzi să călătorească cu autoturismul, făcând notă discordantă colegilor din Coaliție, care au ales, pentru a doua oară, să folosească trotinete, biciclete sau mijloace de transport în comun pentru a se deplasa către locul de muncă. Întrebat de ce, Ghinea a spus că „ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este departe și era greu să vin cu trotineta”.

Cristian Ghinea: „Eu am scuză că ministerul meu este departe”

Încercând să justifice faptul că nu a respectat ideea de suflet a ministrului Mediului, Cristian Ghinea a mai spus că îi era greu să folosească trotineta, mai ales că „astăzi, când aveam de aprobat PNRR, cum fac în alte dăți”.

O altă recomandare a ministrului Mediului, de Vinerea Verde, este utilizarea unei mașini electrice, însă potrivit declarațiilor ministrului Cristian Ghinea, mașina sa nu este nici electrică și nici hibrid, ceea ce ar mai fi „îndulcit” un pic situația.

„20 din alocările pentru UAT vor trebui vor trebui date pentru proiecte de calitatea aerului și mă aștept de la primari să vină cu proiecte care să dezvolte în mod realist transportul electric și trebuie nu doar să cumpărăm autobuze, că asta este ușor, dar vom condiționa cumpărarea acestor autobuze electrice de crearea unor benzi de circulație dedidate, astfel încât să fiue fezabil și lumea să ia autobuzul”, a ținut să adauge ministrul investițiilor și proiectelor europene, potrivit Mediafax.

Proiectul „Vinerea Verde” a fost lansat în premieră săptămâna trecută, la inițiativa ministrului Mediului, Tánczos Barna, pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește gradul ridicat de poluare din orașe.

Cîțu, convins că alianța de dreapta a trecut „testele”

Articolul precedentCîțu, convins că alianța de dreapta a trecut „testele”
Articolul următorPlata impozitelor on-line: o problemă pentru toți, o glumă proastă pentru bătrâni
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.