Aflat marti la festivalul One World Romania, Klaus Iohannis a tinut sa-i raspunda public Oanei Bogdan din partidul lui Ciolos: „Cred că proprietatea trebuie să fie nu doar un fapt, trebuie să fie garantată și cel care o garantează trebuie să fie Statul. Sau, cum spun unii, proprietatea este sfântă. Nu cred că trebuie folosit cuvântul „sfânt” pentru asta, dar cel puțin garantată și clară trebuie să fie. Cum am spus înainte, am trăit o bună parte din viața mea într-o societate în care proprietatea nu a fost deloc garantată, nici măcar respectată, nici drepturile omului. Nu îmi doresc să revenim la așa ceva și orice abordări de acest tip că proprietatea… Deci refuz, clar, categoric şi ori de câte ori este nevoie, abordări de tip iliescian, că proprietatea este un moft. Proprietatea nu este un moft, proprietatea este un drept al cetățeanului și Statul nu trebuie să fie parte pasivă, Statul trebuie să garanteze proprietatea, în tot ce înseamnă cuvântul garantare.”

Tot la acelasi festival, un tanar de numai 19 ani l-a pus in dificultate pe Iohannis intreband-ul de sa il voteze lumea. Aceasta, vizibil incurcat a raspuns cu zambetul arogant, cel care aminteste de celebrul raspuns „GHINION”:

”De ce să mă voteze? Cred că sunt câteva argumente rezonabile pentru a mă vota. Cred că valorile mele, baza de valori, sunt ok – stat de drept, integrare europeană, relație transatlantică, libertate, dezvoltare, echitate și așa mai departe. Îmi permit să spun că, în măsura în care voi găsi o guvernare cu care pot să abordez probleme, știu cum să le abordez și știu cum se rezolvă, știu cum se construiește un proiect, știu cum se pune în practică un proiect. Și încă câteva lucruri. Dar acelea o să vină în campania electorală, nu vrea să monopolizez această întâlnire pentru a-mi face acum reclamă electorală.”

Articolul precedentPrimarul Piteștiului, Cornel Ionică, a fost demis de prefectul de Argeș
Articolul următorRoxana Wring: Am sesizat Comisia Europeană cu privire la ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de către Gabriela Firea