Sursa foto: Stirile ProTV

Eugen Tomac a fost ales de către Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară, sâmbătă, la Sinaia, cu 421 de voturi „pentru”, noul președinte al formațiunii politice.

Acesta a candidat ca lider al moțiunii „PMP – un nou început pentru o Românie creştin-democrată”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Tomac le-a transmis colegilor săi că înțelege perfect responsabilitatea pe care o are în urma votului de astăzi.

„Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță”, a declarat noul lider al PMP.

Tomac: „România are nevoie de un partid curat, liber și curajos”

De asemenea, Eugen Tomac a declarat că se va ocupa de proiectele abandonate ( revenirea la algerile primarilor în două tururi, reducerea numărului de parlamentari și legea sănătății), afirmând în același timp că este nevoie și de proiecte noi.

„Să reorganizăm administrația publică, să scoatem Educația din starea deplorabilă în care a ajuns din cauza neputinței și a incompetenței. Avem obligația să le oferim copiilor români șanse egale la învățământ de calitate.

Totodată, acesta e de părere că PMP este singurul partid care are puterea de „a duce mai departe steagul unii Republicii Moldova cu țara-mamă, România.”

„Să prețuim LIBERTATEA! Să ne asumăm cu mândrie IDENTITATEA! Să apărăm cu toată forța DEMOCRAȚIA! România este a noastră, a tuturor celor care ne dorim s-o facem puternică în interiorul Uniunii Europene.  România creștin-democrată este țara în care fiecare cetățean este respectat și încurajat să-și păstreze identitatea spirituală. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a concluzionat Eugen Tomac.

Reamintim că prin votul de astăzi, Tomac îl înlocuiește pe Cristian Diaconescu, care l-a invitat pe George Simion să participe la o ședință cu liderii de filiale. Liderul AUR le-a propus liderilor PMP o alianță sau o fuziune și le-a promis că îi va ajuta să își facă grup parlamentar.

Eugen Tomac va fi secondat la conducerea partidului de doi președinți executivi, Petru Movilă și Adrian Mocanu.

Eugen Tomac își dorește un nou început pentru PMP

Articolul precedentRomânia și intrarea în Schengen. Ministrul Bogdan Aurescu a făcut anunțul așteptat de români
Articolul următorDeșeuri toxice arse, găsite la marginea Bucureștiului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.