Un angajat al Penitenciarului Spital Rahova a fost reținut ieri pentru 24 de ore, în urma unui flagrant, chiar în timp ce primea bani pentru a introduce droguri și telefoane în unitatea de detenție. Suma pe care Adrian Antonio Bulearcă a primit-o a fost de 12.000 de euro, în schimbul cărora urma să livreze drogurile și telefoanele unui deținut. Nu a mai ajuns până acolo, ci a fost reținut și acuzat de luare de mită, azi urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i remite sumele de 10.000 euro și 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.
La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, au comunicat procurorii anticorupție.

Articolul precedentOrban nu pleacă din fruntea PNL și asigură că liberalii îl vor avea președinte cel puțin până la Congres
Articolul următorRegulamentul parcărilor publice din Constanța, suspendat