Regulamentul parcărilor publice din Constanța, suspendat

Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă

Magistrații Curții de Apel Constanța au decis în luna noiembrie suspendarea Regulamentului parcărilor publice din municipiu, stabilit conform HCL 279/2020, transmite Ziua de Constanța. Decizia instanței este definitivă. Acțiunea de suspendare a acestei hotărâri a fost deschisă de Asociația Constanța Altfel.

„Prin prin HCLM nr. 279/30.07.2020 s-a reinstituit contravenția privind utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător, însă nu s-au remediat celelalte aspecte indicate de instanțe în dosarul nr. (…), și, mai mult decât atât, nu s-a stabilit obligația achitării tarifului de parcare“, se arată în motivarea instanței potrivit rolii.ro, citat de presa locală.

Totodată, magistrații au considerat că există „îndoială serioasă cu privire la legalitatea actului administrativ normativ ce face obiectul cererii de suspendare reiese din faptul că, anterior emiterii HCL nr. 279/30.07.2020 a existat un act administrativ normativ emis de Consiliul Local Municipal Constanța (n.r. – HCL nr. 235/2018) care reglementa aceeași contravenție și alte aspecte mai detaliate privind regimul parcării în mun. Constanța și, deși această hotărâre a fost anulată de instanțele judecătorești, Consiliul Local a adoptat o nouă hotărâre fără să remedieze aspectele de nelegalitate reținute în hotărârile judecătorești definitive și fără să instituie obligația plății tarifului de parcare și a cuantumului acestuia”, potrivit rolii.ro.

În paralel cu dosarul 5915/118/2020 în care s-a solicitat suspendarea Regulamentului, la Tribunalul Constanța se desfășoară procesul în care s-a solicitat anularea acestuia, următoarea înfățișare fiind fixată pentru data de 1 februarie 2021.

Altfel, în perioada următoare soft-ul prin care se încasa plata prin SMS a parcărilor va fi blocat, iar Poliția Locală și celelalte autorități abilitate nu vor mai da amenzi. Totodată, Primăria Constanța atrage atenția că vor fi date amenzi pentru parcările și staționările ilegale.  

Ziarul de Investigații

Articolul precedent12.000 de euro, mita cerută de un angajat de la Rahova, pentru a furniza droguri în penitenciar
Articolul următorBarna și Hunor au aflat ce atribuții au ca viceprim-miniștri