Captură video Youtube/Digi24/Daniel Dăianu
Captură video Youtube/Digi24/Daniel Dăianu

Președintele Consiliului Fiscal a vorbit despre creșterea prețurilor la energie, punând accent pe faptul că această criză nu este altceva decât un transfer de venituri între producătorii de energie și alți câștigători.

Daniel Dăianu este de părere că există pierderi semnificative, care duc la accentuarea conflictelor. În tot acest timp, partidele care câștigă sunt cele extremiste.

Practic, în România, este vorba despre un transfer de venituri către producătorii de energie și alți câștigători, iar o creștere economică nu va fi resimțită și de către cetățeanul de rând.

Președintele Consiliului Fiscal: ”Economiile sunt zguduite, iar marea sfidare, marea provocare pentru politica economică, este de a limita stricăciunile”

Sunt puțini care câștigă în asemenea condiții. E vorba de un transfer de venituri către producătorii de energie și alți câștigători. Iar alții pierd. Cei mai mulți pierd, de aceea nu se simte creșterea economică. Cresc conflictele distribuționale în societate și câștigă la urme partidele extremiste, partidele populiste”, a continuat acesta”, a declarat Președintele Consiliului Fiscal, potrivit publicației Gândul.ro.

Firmele ”de tip zombie” sunt cele care vor intra primele în insolvență

Daniel Dăianu a explicat noțiunea de firmă de ”tip zombie”, precizând că acele firme care au întâlnit impedimente în ceea ce privește bugetul nu vor reuși să evite insolveța.

În egală măsură, criza nu va fi soluționată în câteva luni.

Avem, de asemenea, multe firme de tip zombie- firme care aveau mari probleme de finanțare, acum vor avea probleme și mai mari de finanțare și pot să intre în stare de insolvență. E o criză a a costului vieții care nu poate să fie rezolvată în 6 luni, nici măcar în 2 ani”, a transmis Daniel Dăianu.

Articolul precedentA început Summitul ”Zilele Feroviare”, desfășurat la Universitatea Politehnica din București
Articolul următorParlamentul European a adoptat o rezoluție de susținere a aderării României la Schengen; cât de aproape suntem
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time