Sursă foto: Facebook/Salvamont Săcele
Sursă foto: Facebook/Salvamont Săcele

Dispeceratul Național Salvamont din România a preluat, pe pagina de Facebook, apelul salvamontiștilor din Săcele: este nevoie de un nou Punct de Salvare, situat în munți.

Potrivit reprezentanților, în weekendul viitor, sunt așteptați mai mulți voluntari care vor ajuta la construcția unui viitor Punct de prim ajutor.

Apelul vine din cauza faptului că elementele necesare construcției nu pot fi urcate cu ATV-ul sau remorca.

Salvamontiștii din România au nevoie de voluntari: ”Viitorul Punct Salvamont de pe platoul Piatra Mare are mare nevoie de prietenii muntelui pentru a ajunge sus pe platou”

Lume, lume! Mare nevoie de voluntari sâmbătă și duminică! În acest weekend, sâmbătă și duminică, vă așteptăm de la ora 9.00 la Dâmbu Morii, pentru a ne ajuta la urcarea în Piatra Mare a elementelor care odată asamblate vor constitui Punctul Salvamont. Mare parte din ele nu pot fi urcate cu ATV-ul și cu remorca, așa că avem nevoie de brațele voatre puternice. Vă așteptăm cu drag și cu chef de muncă”, au transmis echipele de salvatori din Săcele, județul Brașov

Din luna mai 2018, municipiul Săcele are propriul Salvamont

Începând cu data de 1 mai 2018, Săcele dispune de propiile echipe de salvare. Decizia a venit după ce salvatorii montani ai Consiliului Județean au fost retrași.

Sperăm ca de la 1 Mai (n.r. 2018), noul serviciu să își înceapă activitatea. Nu poți lăsa fără salvatori un munte precum Piatra Mare, pe care merg anual mii de turiști”, declara, la acel moment, primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Articolul precedentCadavrul unei femei a fost descoperit de către arheologii unui muzeu din Drobeta-Turnu Severin
Articolul următorA început Summitul ”Zilele Feroviare”, desfășurat la Universitatea Politehnica din București
Jurnalist full-time / Pesimist part-time