Foto: Facebook

Florin Roman, liderul deputaților liberali, a preluat interimatul la șefia Camerei, pentru două săptămâni,  după ce postul a rămas vacant în urma demisiei lui Ludovic Orban. Roman a primit 7 voturi în Biroul Permanent, printre acestea fiind și din partea USR.

Roman, care a fost vice-președinte al Camerei în timpul mandalului lui Orban a afirmat după votul din Biroul Permanent că a fost propus din partea PNL pentru această funcție, dar nu a precizat dacă va fi propus și pentru a candida la această funcție. De altfel, acest interimat, rotativ, este soluția de moment pentru a nu bloca întreaga activitate a Camerei.

Deputatul USR, Ionuș Moșteanu a justificat votul de luni acordat de formațiunea pe care o reprezintă ca pe un semn de stabilitate. „Camera Deputaților, la fel ca întreaga țară, era la un pas să intre într-un blocaj, într-un haos instituțional, pentru că, în urma campaniei PNL din ultimele luni, țara a mers cu frâna de mână trasă. Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înțelepciune, noi, cei de la USR și am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreședinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcția de președinte al Camerei. Este un semn că USR își dorește stabilitate. Ne dorim funcţionarea acestei instiutţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vede, în zilele următoare, bunăvoinţă şi responsabilitate”, a explicat deputatul USR Ionuț Moșteanu, potrivit Mediafax.

De altfel, Moșteanu a mai precizat că acesta este un apel pe care USR-ul îl face către toate partidile politice, având în vedere momentul critic în care se află România, atât din punct de vedere economic, dar mai ales sanitar.

„România este într-un moment extrem de complicat şi, mai mult decât oricând, în zilele care urmează şi săptămânile care urmează trebuie să vedem responsabilitate pentru a avea un guvern cu puteri depline instalat la Palatul Victoria”, a mai spus purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Orban nu vrea să fie părtaș la „căderea” României

Articolul precedentSupercom, monopol pus pe gunoaiele din Cluj
Articolul următorDaniela Popa și „haosul USR-ist” din Primăria Sectorului 1