Dacian Cioloș îi răspunde lui Ciolacu. „Ipocrizia se poate vindeca”

Guvernul Cioloș are nevoie de 234 de voturi pentru a trece, altfel criza guvernamentală se va preungii în cea mai critică perioadă a României, din punct de vedere sanitar.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș a răspuns acuzațiilor de cinism pe care liderul PSD i le-a adus cu privire la formarea noului guvern, mai exact cu agățarea  de „negocieri politice fără sens”, dar și de lipsa de empatie față de miile de români care trec prin momente dramatice.

„Marcel Ciolacu, președintele partidului parlamentar cu cele mai multe mandate, se plânge public de întârzierea numirii unui premier și de lungirea negocierilor. Pentru că stă prost cu memoria: el e cel care a mers la Cotroceni fără nicio variantă, el e cel care vorbește de anticipate atunci când știe că nu se pot organiza, el e cel care a negociat cu PNL blocarea moțiunii USR pentru a prelungi criza la infinit”, a scris Dacian Cioloș, liderul USR pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, acesta este de părere că „ipocrizia se poate vindeca” și speră ca președintele PSD să dea dovadă că vrea ca această criză să se încheie, cât mai repede. „Pentru că e  parlamentar (n.r. Ciolacu), are ocazia concretă de a termina criza rapid, prin votarea noului executiv. Și-l informez pe această cale că poate să citească măsurile de ieșire din criză la următorul link ”, a mai scris Cioloș, completând că USR contează pe votul celor responsabili. „Mai multe fapte, mai puține vorbe”, a concluzionat premierul desemnat.

Guvernul care a stat la „butoane” după alegerile din decembria a fost demis, prin adoptarea moțiunii de cenzură, pe 5 octombrie, iar la consultările de săptămâna trecută, de la Palatul Cotroceni, USR, parte din Cabinetul Cîțu, a venit cu propunerea de prim-ministru în persoana lui Dacian Cioloș. De altfel, acesta a fost desemnat de Iohannis ca premier, iar termenul pentru formarea unui guvern funcțional este de 10 zile.

Mai mult, în această dimineață, Cioloș a prezentat propunerile pentru Cabinetul Cioloș, urmând ca în această seară Birourile Permanente ale celor două Camere să stabilească calendarul pentru învestirea Guvernului Cioloț. Pentru ca acesta să treacă este nevoie de votul a 234 de deputați și senatori, însă șansele par destul de mici, căci nici PNL, nici PSD nu vor să voteze noul guvern. Acest fapt va însemna o nouă prelungire a crizei, în cea mai grea perioadă pentru România, din punct de vedere sanitar, dar și economic.

Ciolacu anticipează anticipatele și le ordonă social democraților să se organizeze pentru alegeri

Articolul precedentÎndemnul la nevaccinare – ”total și ferm dezavuat de Biserică”, în mod oficial
Articolul următorSupercom, monopol pus pe gunoaiele din Cluj