Sursă foto: www.g4media.ro
Sursă foto: www.g4media.ro

Despre îndemnul lui ÎPS Teodosie ca lumea să fie sceptică în fața vaccinării anti-Covid, Biserica a zis că nu e ok.

Că Biserica nu ar trebui să se exprime în legătură cu problemele medicale. Că e locul fiecăruia dintre noi să luăm decizii informate, bazate pe sfatul medicului, nu al preotului.

Mie mi se pare destul de clar mesajul: preotul nu e medic. Nu are de ce să saboteze campania de vaccinare.

”Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare. Fiecare persoană decide, desigur, liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale”, spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Îndemnul oficial al Patriarhiei

”În plină pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, datoria rațională a fiecăruia dintre noi este să asculte cu luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm prețuire și recunoștință”, a declarat același purtător de cuvânt, după tirada de acum câteva zile a lui ÎPS Teodosie.

Și nu s-a întâmplat nimic. Nu e prima dată când Patriarhia se delimitează de spusele lui Teodosie, fără nicio urmare vizibilă.

Teodosie spune și face ce vrea el, Patriarhia spune că nu e de acord, jocul continuă.

Iar Teodosie nu e singurul care face după cum îl taie capul. Nu e singurul al cărui îndemn la nevaccinare răsună în biserici. Nu e singurul care emite ipoteze pe care nu le poate proba.

Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, se lansează în discursuri populiste, politice, medicale și foarte conspiraționiste

”[…] rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV, nu vă speriaţi nici de covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate”, declară acesta, senin, în timpul predicii, conform spotmedia.ro.

Știe el sigur că-s expirate. Le-a luat pe fiecare 120 de milioane în parte.

La fel cum știe sigur că Statul a dat foc la spitale, ca să le crească acțiunile spitalelor din mediul privat. La fel cum știe că banii din fondul de pensii au fost cheltuiți pe campanii. Și că toți politicienii sunt hoți, pungași și copii de securiști.

Ehehei, și câte și mai câte nu știe Preasfințitul! Cred și eu că știi atâtea când afirmi cu tărie că moaștele Sfintei Parascheva s-au mișcat, și Sfânta și-a ridicat capul, ca o bătrână să-i așeze pernuța sub cap!

Pe ei îi credeți orbește, indiferent de ce basme mai născocesc. Dar să credeți cifre și fapte, puțin mai greu.

Revenind. La afirmațiile Preasfințitului nu se sezizează nimeni? Iese, iar, Vasile Bănescu să spună că Pariarhia nu-i susține afirmațiile și dup-aia îl lasă să vorbească, în continuare, în comunitate?

Patriarhia e ca părintele ăla care își admonestează copilul de ochii lumii și, acasă, îi dă ciocolată și-l lasă să spargă și geamurile, că doar e copilul lui.

Numai că, în situația asta, victimele nu-s niște biete geamuri. Îs mii de oameni.

Articolul precedentRomânii aruncă 2,5 milioane de tone de hrană în fiecare an
Articolul următorDacian Cioloș îi răspunde lui Ciolacu. „Ipocrizia se poate vindeca”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.