Scandalul escaladează la TAROM. după ce directorul companiei, Mădălina Mezei, a fost demisă la o săptămână după ce i s-a decis prelungirea mandatului. Chiar dacă motivul exprimat de Consiliul de Administraţie ar fi lipsa de rapiditate în desfăşurarea proiectelor, Mezei a confirmat zilele acestea că totul a fost o pedeapsă din partea ministrului Răzvan Cuc, ca urmare a faptului că refuzase să țină la sol avioanele în ziua votării moțiunii.

Azi, Viorica Dăncilă a dispus să fie demarat un control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române Tarom S.A., prin Corpul de Control al Prim-Ministrului.

Domnul ministru m-a chemat la dumnelui în birou cu două zile înainte, să îmi spună că trebuie să anulăm niște curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moțiunii de cenzură. I-am răspuns că așa ceva nu este posibil, că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie liberă. Acești piloți nu ar fi făcut niciodată așa ceva. Și nici eu nu le-aș fi cerut”, a explicat Mezei jurnaliștilor.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a ținut să asigure că nu a existat nicio discuție în sensul reclamat de fostul director al TAROM și că demiterea Mădălinei Mezei are legătură doar cu atribuțiile sale, pe care nu le-a îndeplinit.

Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a așteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva și va reuși să rămână în funcție cu sprijinul știut numai de ea.

Trebuie să știe că în funcție nu o ține decât munca, nu jocurile de culise. Înțeleg că nu a avut nimic împotrivă cu revocarea și că așa cum a venit, așa pleacă. Să-și caute acum o altă scuză, mi se pare lipsit de substanță. Probabil că a căzut victima grupurilor de pile și relații din Companie.

Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înțeles ceva din funcția pe care a deținut-o. Funcția de director general al Tarom nu se compară cu cea de șef de reprezentanța de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită.

Aici trebuie luate decizii manageriale în interesul Companiei, nu să stai și să aștepți după un “ok” care vine din partea apropiaților. În consecință, doamna Mezei, întoarceți-vă acolo unde știți cel mai bine activitatea: la ticketing și protocol”, a afirmat Răzvan Cuc.