Proiectul ministrului Eugen Teodorovici privind impozitatea pensiilor speciale a trecut de Senat, cu 76 de voturi „pentru” şi 16 abţineri. Aceasta înseamnă că este posibil ca pensiile mai mari de 7.000 de lei să fie impozitate, dacă inițiativa va trece și de Camera Deputaților: până în 10.000 de lei cu 30% din sumă, iar peste 10.000 de lei cu 50%.

Nu au lipsit contrele în Senat, după ce senatorul Florin Cîţu – PNL – a propus un amendament, respins de plen, care prevedea ca toate pensiile speciale peste 5.000 de lei să fie impozitate cu 90%.

„Noi spunem că pensiile speciale trebuie să dispară, media acestor pensii este cam peste 10.000 lei, în timp ce cei care plătesc contribuţii au pensie medie de 1.000 lei. Pensiile parlamentarilor nu sunt incluse. Ca să vedeţi cât de ipocrit e iniţiatorul: face pentru pensiile speciale dar pe el nu se include. Până când nu veţi învăţa să nu vă mai excludeţi din proiectele de legi, nu vom susţine aceste legi”, a spus Cîţu.

Articolul precedentMedic reținut pentru corupție. Primea bani pentru a elibera adeverințe de invaliditate, iar acum nu mai are voie să profeseze
Articolul următorEXCLUSIV! E OFICIAL: Diploma de licență a șefului Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, este FALSĂ!