Liderul PLUS critică demersul PSD privind moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului PNL, atrăgând atenția că social democrații au avut tot timpul din lume pentru a demonstra, atunci când au guvernat, că sunt pricepuți. Dacian Cioloș crede că PSD nu ar avea legitimitate de a prelua puterea și asigură că, dacă într-adevăr se dorește o schimbare în guvern, el și echipa sa sunt pregătiți.

PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului acuzând PNL că guvernează prost și că-i fură primarii înainte de alegeri. Am propriile rezerve referitoare la gestionarea acestei crize și la pregătirea cum se cuvine a reconstrucției economice postpandemie. Dar PSD nu are nicio cădere sau legitimitate să vrea să schimbe acum guvernul, într-o situație complicată sanitar, de incertitudine economică și socială, după ce timp de patru ani a avut majoritatea și a schimbat câte-un guvern pe an, unul mai slab decât celălalt. PSD și parlamentarii săi ar trebui să nu mai atingă nimic cu câteva luni înainte de alegeri. Acum e rândul cetățenilor să hotărască, la vot, cine îi va conduce în următorii ani. Acest Parlament și-a arătat limitele.

Pe de altă parte, lupta între PNL și PSD pentru primarii în funcție e din ce în ce mai ridicolă. De parcă am avea cele mai frumoase și funcționale orașe din Europa și e păcat să pierdem niște politicieni de așa valoare ca cei care le-au administrat în ultimii 20 de ani. Știu, e zestrea electorală la mijloc, capacitatea lor de a ține captive localitățile pe care le-au sechestrat și muls ani în șir. Politicieni locali care au sărit fără jenă dintr-un partid în altul, după cum le-a fost mai bine în relația cu guvernul.

Sper să mai existe un strop de echilibru și înțelepciune în această clasă politică încă blocată în mizele trecutului. Iar dacă această moțiune trece, mă aștept ca președintele Iohannis să rămână consecvent intereselor societății și cetățenilor și să nu numească vreun guvern de „uniune națională“ așa cum i-ar tenta pe responsabilii cu manevre de prin culisele Parlamentului. Să fiu clar: nu ne trebuie răsturnări de guverne cu o lună înainte de alegeri și cu paturile de la ATI pline până la refuz; dar dacă o vor face, ne trebuie imediat un guvern care să le poată gestiona corect și competent pe ambele. Noi suntem gata”, scria ieri Cioloș pe pagina sa.