Alarmant: Incendiile se extind în tot mai multe țări din Europa din cauza temperaturilor extreme și a schimbărilor climatice

Franţa, Spania, Croaţia şi Grecia sunt țările afectate de incendii.

 Tot mai multe țări din Europa sunt afectate de incendii din cauza temperaturile extrem de ridicate, mii de persoane fiind evacuate. Franța, Grecia, Croația și Spania sunt afectate de incendii, autoritățile luând măsuri pentru protejarea animalelor și a populației, potrivit g4media.ro.

Mii de persoane au fost evacuate din case

14.000 de franzezi care locuiau în sud-vestul ţării au părăsit locuințele, în timp autorităţile din regiunea turistică franceză Gironda au evacuat paznicii din locurile de campare, după plecarea turiştilor. Incendiile s-au extins în regiunile Teste-de-Buch şi Landiras, în sudul Spaniei, câteva mii de persoane fugind după ce incendiile au afectat dealurile  Autoritățile din  Portugalia  susțin că minim 238 de persoane au murit din cauza caniculei din ultima săptămână, incendiile afectând oraşul spaniol Mijas, aflat în vecinătatea zonei turistice Málaga. Incendii au izbucnit și în provinciile Castilla y León şi Galicia. De asemenea, autoritățile din Maroc sau din insula Cretă au luat măsuri pentru stingerea incendiilor. Valurile de căldură sunt tot mai frecvente și mai intense, din cauza schimbărilor climatice. Pământul s-a încălzit cu aproximativ 1,1 °C de la începutul erei industriale, temperaturile continuând să crească dacă nivelul emisiilor de carbon nu va fi redus.

Temperaturi record în Marea Britanie și Franța

În Marea Britanie este cod roşu din cauza căldurii extreme, fiind așteptate temperaturi record luni şi marţi, care vor atinge probabil 41°C în unele regiuni. Autoritățile din Maroc au decis ca 1.300 de persoane să-şi părăsească locuințele, Serviciul meteorologic francez a prognozat temperaturi de până la 41°C în sudul ţării, duminică, noi recorduri de căldură fiind prognozate pentru luni. În Portugalia, unde temperatura a atins recent 47°C. Sâmbătă, Franţa a declarat cod portocaliu în alte 22 de regiuni, cele mai multe  de-a lungul coastei Atlanticului. În Creta, pompierii greci încearcă să stingă  incendiile de pe dealurile din jurul Rethymno, pe coasta de nord. Unele regiuni din sud-vestul Turciei şi de pe coasta Adriatică a Croaţiei sunt afectate de incendii de vegetaţie. Mai multe incendii au izbucnit în apropierea staţiunilor croate Zadar şi Sibenik.

Protestele împotriva guvernului condus de Viktor Orban continuă


Articolul precedentRomânia ar rezista unui atac al Rusiei numai 24 de ore. Zona vulnerabilă e „Poarta Focșanilor”, supravegheată de avioanele NATO
Articolul următorDroguri vândute lângă scenă la Electric Castle