Sursa: Facebook

A trecut mai bine de o săptămână de la închiderea procesului electoral pentru alegerile europarlamentare și electorale, dar scandalurile se țin lanț.

Nu este chiar un câștig pentru cei care țipă că au fost fraudați, un exemplu în acest sens fiind încrâncenarea primarului USR Radu Mihaiu, de la Sectorul 2.

După zile întregi în care Mihaiu a susținut sus și tare că a fost furat și că Rareș Hopincă, candidatul PSD&PNL, nu este câștigător, situația a căpătat o altă turnură. S-a dispus renumărarea voturilor, la insistențele lui Mihaiu. Iar după renumărare, surpriză: Hopincă are și mai multe voturi!

Renumărăm secția 195. Cea pentru care USR a construit întreg argumentul pestilențial cu privire la fraudarea alegerilor.

Inițial am avut 133 de voturi. După renumărare, s-a constatat că, de fapt, am 233. Un mizilic de 100 de voturi în plus. Ce-i drept, și domnul Mihaiu are mai multe. Cu 3 (trei) voturi.

După ce au hărțuit oamenii din secții și oamenii din birourile electorale, zile întregi, până când unii au fost luați cu salvarea, la propriu, se demonstrează că mint și manipulează, pentru că nu pot accepta înfrângerea.

Practic, la fiecare secție renumărată câștig voturi. Să vă fie rușine, ticăloșilor!
LE. 101 voturi în plus. S-a mai gasit un vot și în sacul pentru Consiliul Local
”, a detaliat Rareș Hopincă.

Anterior, de altfel, Hopincă avertiza că „unele declarații publice (…) sunt ridicole și denotă doar disperare”, declarând că susține, la rândul său, renumărarea voturilor, „acolo unde BEM sau BES 2 solicită”.

„Sunt convins că și în urma renumărării voturilor din secția 195, cea mai contestată de către echipa primarului USR, voi avea voturi în plus față de cele consemnate în prezent (indiciu clar fiind faptul că Alianța PSD-PNL a obținut în acea secție 203 voturi pentru CL, iar eu doar 133 de voturi pentru Primărie, deși în TOATE secțiile din sector am avut cu 15-20% peste numărul de voturi ale Alianței pentru CL).

Alegațiile domnului Radu Mihaiu, cu privire la sesizarea organelor de cercetare penală pentru aspecte ce țin de secția 248, au doar intenția de a manipula opinia publică. Această procedură este perfect normală și este utilizată în orice proces electoral, atunci când situația de fapt o impune.

Susțin fără rezerve sesizarea organelor de cercetare penală pentru orice suspiciune legată de procesul electoral. Faptul că domnul Radu Mihaiu asociază numele meu și că am câștigat 39 de voturi în plus la renumărarea secției 248 cu o sesizare care are cu totul alt obiect (în urnă sunt mai multe buletine de vot) este un comportament josnic și mincinos.

Dacă luăm în calcul că la secția 248, după renumărare, eu am câștigat 39 de voturi în plus și candidatul REPER 1 (voturi care erau în mod eronat trecute la anulate), este logic să presupunem că ”ne-a furat USR”. Dacă folosim raționamentele precipitate ale viitorului fost primar, titlurile de presă ar putea sugera că ”ancheta penală îl vizează pe Radu Mihaiu, pentru că a furat voturi din secția 248”.

Ați pierdut alegerile. Puneți frână disperării și acceptați înfrângerea”, atenționa Rareș Hopincă.

În schimb, primarul pierzător a început să cam taie din acuzații. Și a scris sec ce s-a întâmplat. În general, despre problemele legate de procedurile ulterioare votului, nicidecum despre factul că acuzațiile s-au dovedit nefondate:

Domnul Hopincă a avut dreptate: în singura secție în care PSD a acceptat renumărarea, s-au găsit încă 100 de voturi pentru dumnealui.
S-au găsit și câteva de la mine puse în alt teanc, iar după corecturile pe prezență cheia de control se închide. Ceva ce trebuia făcut din primul moment când secția asta a ajuns la BES.

A trebuit să facem muncă de detectiv, să triem prin datele AEP și STS, să ne explicăm dovezile, DOAR ca să facem treaba care era prevăzută în lege. Aceste secții cu probleme nu trebuiau închise forțat. Ca secția asta mai sunt zeci a căror chei de control nu bat. Ce o fi în ele nimeni nu știe. Un lucru e cert: actualul sistem de vot e perimat. E anormal ca după o săptămână să existe atât de multe erori care se puteau lămuri ușor prin renumărare cu oameni odihniți.

Voi lăsa lucrurile să urmeze cursul legal. Am așteptarea că la un moment dat se vor oferi explicațiile pentru toate semnele de întrebare. Așa cum în această secție am găsit toate voturile oamenilor, așa trebuie făcut peste tot. Avem multe alte alegeri în fața noastră. Românii trebuie să aibă încrederea că votul lor contează.

Până acum 10 zile interesul meu se rezuma la școli, parcuri, infrastructură. De aici înainte o să-mi fac o misiune și din reforma sistemului de vot. Este inacceptabil ce s-a întâmplat la acest vot în toată țara, nu doar la Sectorul 2”.

Articolul precedentPolițist arestat și trimis în judecată după ce ar fi primit bani de la un afacerist care exploata ilegal masă lemnoasă
Articolul următorPAHONȚULE, FACTURA de la C2 ESTE LA NOI!