Acordarea subvenției la gigacalorie va lăsa o gaură uriașă în bugetul și așa subțire al municipiului Ploiești. 

Este concluzia declarațiilor făcute, într-o conferință de presă organizată la Ploiești,de senatorul PSD Radu Oprea, președintele organizației municipale a social democraților.

Oprea s-a declarat îngrijorat de ceea ce se întâmplă cu subvenția acordată ploieștenilor care stau la bloc pentru căldură și este supărat că nu există fonduri suficiente în bugetul local. 

„Astăzi avem un tarif aprobat în Ploieşti prin hotărâre de Consiliu Local, cu tot cu TVA, de 416,19 lei. În acelaşi timp, tot Consiliul Local a decis ca ploieştenii să plătească un preţ de 193,69 de lei. Restul înseamnă subvenţie de la bugetul municipiului şi astăzi, în aceste condiţii, am avea nevoie de 62 de milioane de lei în buget. Ar fi o lipsă de 14 milioane de lei în acest moment, pentru că sunt prevăzuţi 48 de milioane de lei”, a afirmat senatorul PSD.

„Avem în acest moment o aprobare de la ANRE, referitoare la majorarea prețului gigacaloriei în Ploiești. Dacă ne uităm la ceea ce se propune, vedem că ar creşte preţul gigacaloriei pentru cetăţenii Ploieştiului la 472 de lei. Sunt aproximativ 320.000 de gigacalorii pe consumul populaţiei în Ploieşti. O socoteală simplă arată că ar fi nevoie de un buget de aproape 80 de milioane de lei. Atunci ar fi o lipsă de aproape 32 de milioane de lei. Banii vin din bugetul acestui an și din cel al anului viitor. Iar subvenția trebuie acordată, pentru că Primăria trebuie să respecte hotărârile Consiliului Local Ploiești. Nu am găsit nicărieri o explicație reală despre cum va fi acoperită această subvenție, din bugetul și așa sărăc al Ploieștiului. Și trebuie să spunem că va intra în vigoare anul viitor și Legea consumatorului vulnerabil, care va asigura sprijn și pentru cei care locuiesc la casă”, a mai afirmat Radu Oprea. 

În acest moment aproximativ 20.000 de apartamente din Ploiești sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Subvenția este acordată pentru toate aceste apartamente, indiferent de veniturile proprietarilor.

Articolul precedentCombinatul de la Krivoi Rog: 1 milion de euro anual, inutil, pentru trei firme românești
Articolul următorPână să curgă banii prin PNRR, Ministerul Proiectelor Europene promite laptopuri și tablete pentru elevi și profesori, din fonduri europene
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...