Galați, orașul de sub ape! Inundațiile au făcut ravagii în municipiu

Primăria intervine cu motopompe în Valea Orașului, unde apa rezultată în urma ploilor atinge și jumătate de metru. Asociația „Help Lăbuș” se află într-o situație critică și cere ajutorul gălățenilor.

Captura video

Orașul Galați se confruntă deja cu probleme majore, în urma căderilor masive de precipitații în municipiu. De altfel, în orașul de la Dunăre, ploile nu s-au mai oprit de câteva zile, astfel că părți bune din cartierele din Galați sunt acum invadate de ape de jumătate de metru. Circulația, în zonă, a fost blocată, pentru ca echipele să poată interveni la fața locului.

Primăria Galați intervine și promite că va „scoate de la naftalină” motopompele

Sistemul de canalizare învechit al orașului Galați pare să nu fi făcut față provocărilor, astfel că Valea Orașului a suferit inundații masive. De altfel, debitul crescut al apei pluviale și-a făcut simțită prezența în toate zonele orașului, însă în mod deosebit în văile de la marginea Galațiului, în zona Portului. Primăria din Municipiu a dat asigurări că pompele funcționează la capacitate optimă, astfel încât situația să fie rezolvată în cel mai scurt timp posibil.

„Primăria municipiului Galaţi informează că echipele Apă Canal acţionează acum pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente din această dimineaţă. Având în vedere că debitul Dunării este mare, apa acumulată în Valea oraşului se poate evacua doar prin pompare. Cele trei pompe de la Staţia de pompare 13 iunie funcţionează la capacitate maximă (5000 metri cubi/oră fiecare) şi s-a solicitat suplimentarea cu o motopompă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, în scurt timp se va acţiona şi în zona Tirighina pentru curăţarea de aluviuni a carosabilului”, a anunțat Primăria Galați.

Marcel Ciolacu bagă frica în liberali. Liderul PSD, convins că moțiunea va trece

Probleme similare a acuzat și Asociația „Help Lăbuș” – „Ajutați-l pe Lăbuș”, unde ploaia din ultima perioadă a acoperit mare parte din adăpostul amenajat de aceștia pentru căței, pisici, și alte animale, la marginea orașului.

„In 14 ani de adapost nu am trait niciodata ceea ce traim acum. Suntem neputiinciosi și plangem de disperare si nu stim pe care sa i salvam, ajutam mai intai. 500 de caini sunt inundati.Va rugam din suflet ajutati-ne, ajutati-i!!! Paleti de lemn, plastic, placi de osb, orice materiale va trec prin cap sa le putem improviza niste spatii pe care sa se refugieze; sunt izolati pe custi”, au scris cei de la Help Lăbuș, pe pagina lor de Facebook, în speranța că vor primi ajutor.

Articolul precedentMarcel Ciolacu bagă frica în liberali. Liderul PSD, convins că moțiunea va trece
Articolul următorVioleta Alexandru le răspunde susținătorilor USR PLUS, după ce aceștia au denigrat-o online
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.