Rafila: „Pe Florin Cîțu îl despart 36 de milioane de mici de atingerea acestui obiectiv”

Premierul a luat în calcul că 10,4 milioane de români trebuie vaccinați pentru „imunizarea de turmă”

Prof. Alexandru Rafila consideră că Guvernul a eșuat pe toate planurilor cu privire la campania de vaccinare împotriva Covid. Într-o conferință de presă, deputatul PSD a precizat în ciuda numărului mai scăzut de noi cazuri de infectare, pandemia este departe de a se termina, motiv pentru care trebuia acționat mai bine pentru imunizarea populației, mai ales în contextul în care, ale nivel european, răspândirea noii tulpini, cea indiană, dă multe bătăi de cap.

„Dl Cîțu, ca să spunem așa, este un om norocos. Fără să reușească să atingă niciuna din țintele asumate (n.r. 5 milioane la 1 inie, respectiv 10,4 milioane pentru imunizarea în masă), a constatat că în România pandemia nu mai evoluează. Ce se va întâmpla în situația în care vom înregistra în toamnă un număr important de cazuri și ne vom întoarce la restricții care vor bloca economic și social țara. Ce se va întâmpla atunci? Va există o asumare? Eu nu cred pentru că această flecăreală legată de vaccinare nu este un element de seriozitate. Dacă din punct de vedere logistic, lucrurile nu pot fi reproșate, organizarea campaniei de informare, de câștigare a încrederii populației în vaccin și în Guvern, lucrurile au fost ratate pe toate planurile. Avem sub 15.000 persoane care se vaccinează zilnic cu doză unu. Dacă se menține trendul, până la sfârșitul anului maxim 7 milioane se vor vaccina”, a declarat Rafila.

Mici și hot dog, bonus la vaccinare

Întrebat cu privire la oferirea de stimulente financiare, așa cum s-au practicat în alte țări (prin oferirea de diverse vouchere), Rafila nu a exclus acest aspect. Totodată acesta a precizat că „pe Florin Cîțu îl despart 36 de milioane de mici de atingerea acestui obiectiv”, al imunizării de turmă, cu referire strictă la micii de după vaccinare, din Piața Obor, când cei vaccinați primeau un voucher pe baza căruia primeau trei mici cu muștar, pâine și apă (berea nefiind recomandată supă administrarea serului).

De altfel, România nu este singura țară în care se oferă „de mâncare” după vaccinare. Concret, echipa de hochei Canadiens Montreal le oferă tinerilor care se vaccinează înainte de meciurile din acest weekend, pe lângă bilete gratuite și tricourile unor jucători (emblematici în patria hocheiului) și câte o porție de hot-dog.

Guvernul a aprobat cadrul legislativ pentru vânzarea de vaccinuri anti Covid

Articolul precedentVioleta Alexandru le răspunde susținătorilor USR PLUS, după ce aceștia au denigrat-o online
Articolul următorMarea Britanie rămâne pe lista roșie