Uniunea Salvați România crede că marile partide din Parlament joacă un joc periculos cu pensiile speciale și că demersurile Partidului Social Democrat și Partidului Național Liberal au un singur scop: cele două formațiuni vor ca legea de impozitare a acestor venituri să fie neconstituțională. În sprijinul acestei afirmații, USR dă exemplul a ceea ce se întâmplă acum cu votul legii de impozitare a pensiilor speciale.

PSD și PNL vor să facă o aberație juridică în Parlament pentru a vulnerabiliza la CCR legea de impozitare a pensiilor speciale. În loc să voteze astăzi proiectul USR de ELIMINARE a pensiilor speciale ale parlamentarilor, PSD și PNL vor să revoteze în plenul reunit al Parlamentului, Senat + Cameră, legea de impozitare a pensiilor speciale votată definitiv ieri în Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională.

Oficial, cei care ieri se lăudau că au impozitat pensiile speciale vor să se asigure că legea este constituțională și nu neconstituțională. DAR, legea a fost deja adoptată, nu poți adopta de două ori aceeași lege. Această lege nu trebuie votată din nou în plenul comun, USR nu va intra în acest joc.

Toți cei care au decis azi introducerea proiectului pe ordinea de zi a plenului comun nu fac altceva decât să creeze vulnerabilități și vicii de neconstituționalitate. Practic, oferă muniție CCR pentru ca prin considerentele din cadrul deciziei să bată în cuie pensiile speciale. Cel mai mare pericol este ca CCR să decidă că odată aflate în plată, pensiile speciale reprezintă un drept câștigat.

Partidele tradiționale trebuie să înceteze acest joc duplicitar cu eliminarea pensiilor speciale!”, se arată pe pagina de Facebook a USR.

Articolul precedentȘedință la Primăria Capitalei. Printre proiecte, testarea extinsă pentru angajații din farmacii, alimentația publică, din firmele de curierat și a jurnaliștilor
Articolul următorCântărețul Marcel Pavel a fost confirmat pozitiv la COVID-19! Se pare că toți artiștii de la ”Te cunosc de undeva” ar fi infectați!