Un fost viceprimar din județul Covasna va fi chemat la parchet în calitate de suspect, după ce Agenția Națională de Integritate a constatat că acesta a completat în fals declarațiile de avere din anii 2016 și 2017. Potrivit ANI, în această perioadă Nicolae Coznean a fost atât viceprimar în comuna Zagon, cât și administrator la o societate comercială. Cu toate acestea, în declarațiile sale de avere nu a menționat și acest „mic” detaliu.

În perioada 20 august 2016 – 30 iulie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator la o societate comercială, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ. De asemenea, întrucât în declarațiile de interese depuse în anii 2016 și 2017, persoana evaluată nu a menționat funcția de administrator la societatea comercială, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, județul Covasna, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații”, se arată într-un comunicat al ANI.

Pe lângă acest caz, Agenția Națională de Integritate a comunicat și că alți 14 foști și actuali aleși locali au fost incompatibili sau s-au aflat în conflict de interese de natură administrativă.

Felician Mihai Gherăescu, viceprimar cu atribuții de primar în cadrul Primăriei comunei Oțeleni, județul Iași și Consilier Local. Începând cu data de 17 octombrie 2016 exercită atribuții de primar interimar simultan cu funcția de consilier local. De asemenea, menționăm faptul că în data de 26 martie 2019, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă.

Ilie Lăzăresscu, primar al comunei Cornea, județul Caraș-Severin. În perioada 15 iunie 2016 – 04 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică.

Ion Lixandru, primar al comunei Lădești, județul Vâlcea. În perioada exercitării funcției de primar pentru mandatele 2012 – 2016 și 2016 – 2020, a exercitat (în intervalul 18 iunie 2012– 20 august 2018) activități remunerate în calitate de medic veterinar titular al „Cabinetului Medical Veterinar Dr. Lixandru Ion”.

Ion Cosmin Popescu, viceprimar și consilier local în cadrul Consiliului Local Hușnicioara, județul Mehedinți. În calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărări în data de 23 iunie 2016 prin care a fost ales viceprimar.

Aurel Gherghescu, viceprimar al comunei Mălușteni, județul Vaslui. În perioada 01 aprilie 2015 – 03 noiembrie 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de titular întreprindere individuală.

Constantin Lazăr, fost viceprimar al comunei Vadu Săpat, județul Prahova. În perioada 02 iulie 2012 – 27 iunie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al unei societăți comerciale.

Constantin Deleanu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Cristian, județul Brașov. În calitate de consilier local (mandatul 2016 – 2020), a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local, în temeiul cărora între Comuna Cristian și Asociația Clubul Sportiv Inter Cristian (în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru fondator) s-au încheiat două Contracte – cadru de finanțare nerambursabilă pentru activități de interes local, în valoare de 400.000 lei.

Marin Radu, consilier local în cadrul Consiliului Local Roșiorii de Vede, județul Teleorman. În perioada exercitării mandatelor de consilier local (2012 – 2016 și 2016 – 2020), o societate comercială la care persoana evaluată deține calitatea de acționar și funcția de administrator – președinte al Consiliului de Administrație, a încheiat și derulat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria municipiului Roșiorii de Vede și cu cinci instituții subordonate Consiliului Local, în valoare de 692.707,28 lei.

Teodor Parasca, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mișca, județul Arad. În perioada 01 noiembrie 2013 – 24 iunie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

George Daniel Ciobanu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Giurgiu, județul Giurgiu. În perioada 22 iunie 2012 – 23 iunie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și funcția publică de execuție de inspector superior în cadrul Direcției de Sănătate Publică Giurgiu.

Costel Guță, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Budești, județul Călărași. În perioada 01 iulie – 21 octombrie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Petre Constantinescu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Icoana, județul Olt. În perioada 07 noiembrie 2016 – 26 iunie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu Contract Individual de muncă, în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local.

Constantin Florin Perju, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Podu Iloaiei, județul Iași. În perioada 24 iunie – 26 iulie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și pe cea de administrator în cadrul Primăriei.

Emil Nicolae Muntean, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Cugir, județul Alba. În intervalul 10 iunie 2017 – 30 octombrie 2018 a exercitat funcția de consilier local simultan cu cea de director general, respectiv administrator și membru în Consiliul de Administrație, în cadrul a trei societăți comerciale, care au ca acționar unic/majoritar Consiliul Județean Alba”, au detaliat inspectorii ANI.

Articolul precedentLa judecată cu Paraziții, pentru calomnie. Polițiștii se consideră jigniți de noua piesă a trupei
Articolul următorNoii judecători ai CCR au jurat că vor respecta legile