Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism îl acuză pe Darius Vâlcov de Prin ordonanţa din data de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, după ce acesta a postat pe pagina de Facebook protocolul SRI și Parchetul Înaltei Curți. În acest context, procurorii DIICOT au anunțat astăzi că „au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan”.

În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat „Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”.

Postarea în cauză a inclus șase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Articolul precedentNoii judecători ai CCR au jurat că vor respecta legile
Articolul următorCioloș a câștigat președinția Renew Europe în Parlamentul European. „Un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani”