Sursa: Facebook

Anularea licitației pentru Centura Clujului a fost motiv „sămânță de scandal” între reprezentanții USR și primarul Clujului, Emil Boc, după ce edilului i s-a solicitat să-și asume acest eșec.

Urmarea a fost că Boc a lansat o serie de atacuri împotriva celor de la USR, iar replica, venită din partea președintelui USR Cătălin Drulă, nu s-a lăsat așteptată.

Astfel, Drulă a subliniat că edilul Clujului „este foarte nervos pentru că este complet incapabil să implementeze cele două proiecte mari ale Clujului, adică metroul și centura metropolitană”, arătând că singurul care trebuie să răspundă este acesta:

Sunt două proiecte care sunt fix în mâna dumnealui, conduce licitațiile, a organizat studiul de fezabilitate, l-a derulat. A avut o licitație lansată acum pentru centura metropolitană la care nu a avut nicio ofertă depusă. Este un semnal că lucurile au fost făcute prost în studiul de fezabilitate derulat chiar de primăria dumnealui. (…)

Nu are contract semnat de execuție nici în 2023, deja încep în 2024. Și e un proiect complex, acolo durează cel puțin 3-4 ani construcția. Deci, prin includerea în Programul Operațional Transport, chiar are o șansă să nu piardă finanțarea. Și sunt tot fonduri nerambursabile, tot fonduri europene, numai că pe alt program”.

Însă, din perspectiva lui Boc, „USR e un partid ghiocel, care a apărut așa după primăvară, curat ca lacrima, nici usturoi n-a mâncat, nici la guvernare n-a fost. E luna de pe cer, e raiul pe pământ, o demagogie cum rar mi-a mai fost auzită în 20 de ani de politică românească”.

Totodată, Emil Boc consideră că nu i se poate reproșa nimic, deoarece a făcut totul „ca la carte”:

Ce puteți să reproșați? (…) Că Primăria a greșit acolo, că proiectanții au greșit acolo… În ce au greșit?! Că nimeni nu poate să spună decât de condițiile generale că sunt prea multe lucrări și prea puține firme care să vină și asta e vina primarului de la Cluj, da?

Că sunt prea multe proiecte în PNRR. Și încă din primul moment am cerut, până marți, n-am cerut de pe o oră pe alta la un proiect de 1 miliard de euro, ca să ziceți că ‘domnule, se grăbește primaru, să facă iarăși’.

Nu, am cerut ‘aveți timp, weekend, luni, marți veniți și prezentați concluziile tehnice de specialiști’. Ce n-am făcut ca la carte?

Articolul precedentCiucă, negocieri eșuate cu sindicaliștii din Educație: „Am arătat, cu onestitate, posibilitățile bugetare ale Guvernului”
Articolul următorLucrare în desfășurare în zona centrală a municipiului Constanța