Se pare că toporul a devenit un soi de unealtă multifuncțională în ultima vreme. Cu el tai pădurile și tot cu el îi ameninți pe activiștii de mediu care îți încurcă ploile.

Și pentru că tot veni vorba…

Un activist de mediu din Suceava, pe numele lui Tiberiu Bosutar, susține că ar fi fost agresat de un inspector al Gărzii Forestiere Suceava, cât și de fiul acestuia. Cum altfel, dacă nu cu toporul? Potrivit spuselor lui Bosutar, din calea furie acestora n-ar fi scăpat nici măcar mașina acestuia care ar fi fost grav avariată.

Toporul, pădurea și poporul

„Pentru prima data in viata, am fost cat pe ce sa-mi pierd chiar viata. Am fost atacati cu topoare. Uitati masina faramata cu topor (arata spre masina). Culmea, cine ne-a atacat? Nacu Mugurel si cu fiul lui, pe drumul public. Inspectorul de la Garda Forestiera Suceava ne-a atacat si ne-a distrus masina (…) Tocmai cei care trebuiau sa apere padurea tarii ne omoara”, afirma activistul in filmarea de pe Facebook

De asemenea, Mihai Goțiu (USR), nu a rămas indiferen situației și a scris pe pagina sa de Facebook următoarele:

„Tiberiu Bosutar, impreuna cu alte trei persoane, au incercat sa mearga, cu doua masini la Brosteni, pentru a filma si documenta mai multe ilegalitati care ar fi fost savarsite in padurile din zona. Ei au fost intorsi din drum de mai multi padurari, care nu le-au permis sa patrunda in fondul forestier.

La intoarcerea catre Moldovita, cand au trecut pe langa sediul firmei Fenster Dor, drumul le-ar fi fost blocat cu masina de Ionel Nacu. Din spate si-ar fi facut aparitia Mugurel Nacu, cu o alta masina, care ar fi intrat frontal in masina lui Tiberiu Bosutar. Ionel si Mugurel Nacu ar fi coborat din masinile lor si ar fi inceput sa loveasca cu topoarele masinile aparatorilor padurii.

Momentan politistii au inceput cercetarile penale pentru comiterea infractiunilor de distrugere si lovire sau alte violente.

Va asigur ca lucrurile nu vor ramane, insa, asa! Cazul acesta nu va fi musamalizat. Iar cei care apara Mafia Padurilor vor raspunde impreuna cu protejatii lor”, a scris pe Facebook deputatul USR.

Articolul precedentTăriceanu are trei scenarii cu privire la starea de alertă
Articolul următorPonta, paralela intre Viorica Dancila si Ludovic Orban: „Cel mai incompetent si ipocrit Premier al Romaniei”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.