Partidul PLUS, condus de către Dacian Cioloș, a lansat un apel către cei din Ministerul de Interne. În opinia acestora, MAI ar trebui să dea dovadă de un pic mai multă transparență și ceva mai puțină secretomanie. Vorbim, desigur, despre aplicarea amenzilor contravenționale pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în vigoane. Mai exact, este vorba despre articolele 326 și 352, din Noul Cod Penal, cu privire la falsul în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor.

În opinia celor de la PLUS, în perioada aceasta autoritățile competente pot comite o serie de abuzuri împotriva cetățenilor, astfel că o transparență din acest punct de vedere ar putea restabili încrederea populației în forțele de ordine.

PLUS: credem că Ministerul de Interne trebuie să ducă exerciţiul transparenţei instituţionale până la capăt

„PLUS consideră că, deşi starea de criză presupune un număr de măsuri excepţionale şi suspendarea unor drepturi pe o perioadă prestabilită, ea nu implică şi excese ale autorităţilor sau suprautilizări ale măsurilor punitive sau de forţă. Considerăm că dialogul dintre instituţiile statului şi cetăţeni este esenţial, cu precădere în perioadele de criză. Ne dorim să nu cădem în greşeala de a considera că este normal să abuzăm de puterile oferite de ordonanţele militare împotriva cetăţenilor. Suntem convinşi că stresul de la nivelul întregii societăţi se resimte şi mai acut în rândul celor din linia întâi şi, pentru a nu lăsa să planeze nicio urmă de îndoială, credem că Ministerul de Interne trebuie să ducă exerciţiul transparenţei instituţionale până la capăt”, se precizează în comunicatul trimis presei de către cei de la PLUS.

Articolul precedentMinisterul Finanțelor, prezent și trecut. Teodorovici spune despre Cîțu că este un „habarnist”
Articolul următorMesajul Președintelui de Paști
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.