Reședință falsă pentru alegerile locale, la Giurgiu

Percheziții la mai multe adrese, printre care și la o primărie din județ

Mai multe percheziții au avut loc, joi, în județul Giurgiu, la sediul unei primării, dar și la locuințele mai multor persoane suspectate că ar fi stabilit reședința pentru mai bine de o sută de persoane, în vederea votului la alegerile locale din septembrie 2020.

Potrivit unui comunicat al IPJ Giurgiu, citat de Agerpres, un număr de 15 percheziţii au fost efectuate la persoane bănuite pentru comiterea unor infracţiuni de fals privind stabilirea ilegală a reşedinţei.

„În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară, din care unul la sediul unei instituţii publice şi 14 la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de IPJ Giurgiu, citat de Agerpres.

Persoanele în cauză sunt bănuite că în cursul anului 2020, beneficiind de documente întocmite în fals de către funcţionari din cadrul instituţiei publice, au stabilit reşedinţa a peste o sută de persoane fără ca acestea să locuiască efectiv la adresele de reşedinţă.

Această activitate ilegală ar fi avut drept scop participarea în calitate de alegători la alegerile locale din luna septembrie 2020, mai menţionează sursa citată.

Situații similare și în alte județe

Situația reamintește de o alta, de la Galați, unde un profesor a luat în spațiu peste 8.500 de persoane, la două adrese, în jur de 3.000 de persoane, într-o casă, iar restul, într-o garsonieră.

„În total avem aproximativ 18.000 de persoane care au domiciliul în Galaţi, care sunt de origine din Republica Moldova sau Ucraina. Ei reprezintă aproximativ 7 % din cei cu drept de vot”, declarat Silviu Bacalum, directorul SPCLEP Galați, potrivit Știrilor ProTv.

Zeci de percheziții în dosare de evaziune fiscală cu mașini „second-hand”

Articolul precedentMinisterul Economiei poate funcționa
Articolul următorDeputat PAUR: Inseminarea artificială este de fapt o „politică de tip neo-marxist”