Autoritățile ar fi deschis o serie de anchete la Spitalul Județean din Constanța, după ce fiica unei femeie decedate în incinta spitalului ar lansat acuzații grave la adresa personalului medical, informează Digi24. Femeia, originară din Năvodari, ar fi fost supusă la rele tratamente în insituția spitalicească. Ulterior, aceasta a decedat.
Femeia în vârstă de 53 de ani a fost internată la Spitalul Judeţean din Constanța, după ce a suferit un atac vascular cerebral
Fiica femeii a declarat că mama sa ar fi prezentat urme de violență pe corp, însă și echimoze la nivelul feței. Declarațiile sunt susținute inclusiv de medicul legist care ar fi tras, la rândul său, această concluzie, în urma analizelor efectuate post-mortem.
„Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut şi o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită. De multe ori mă suna şi-mi spunea: Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete şi eu urma să sun la secţie şi să vorbesc direct cu doamnele asistente. Ele s-au revoltat şi au vrut să se răzbune pe ea. Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea pe care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă”, a declarat Amalia Tudor, fiica femeii decedate la Spitalul Județean din Constanța, potrivit sursei citate.
Constanța, din nou în scenariul roșu, de miercuri
Ce spune managerul spitalului?
Ca de fiecare dată, managerul nu știe amănunte despre ce i s-ar fi putut întâmpla femeii, însă susține că practica legării de mâini și de picioare este o măsură preventivă menită să ajute pacientul, nu să-l chinuie.
„Testul a fost negativ. S-a pozitivat ulterior. Să ştiţi că şi medicii s-au pozitivat în spital. Este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm”, a mai spus managerul spitalului, Tiberiu Tofolean, ca răspuns la acuzația potrivit căreia femeia de 53 de ani s-ar fi infectat cu Covid-19 în spital.
În urma tragicelor evenimente, membrii familiei au depus plângeri la Poliţie, la Parchet, însă și la Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor.
DSP Constanța este singura instituție care a prezentat un punct de vedere, declarând că tratamentul administrat victimei ar fi fost unul corect.