150.000 de lei este amenda pe care comisarii Gărzii de Mediu au dat-o Petrom după poluarea unui pârâu din Prahova. De asemenea, o amendă de 50.000 de lei a fost dată deţinătorului unei conducte de ţiţei (Conpet) care s-a spart, fiind afectat un teren din Ploiești.

”Garda de Mediu Prahova a sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 150.000 lei un operator în domeniu petrolier. Sancţiunea a fost aplicată ca urmare a unei avarii la conducta de transport ţiţei din Comuna Cărbuneşti, cu afectarea râului Lopatna, avarie care a fost constatată în data de 28.01.2022. În urma verificărilor făcute a rezultat că au fost încălcate prevederile OUG 195/2005 privind protecţia mediului, ceea ce a impus sancţionarea operatorului”
, a anunțat Garda de Mediu Prahova

O amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei a fost dată deţinătorului conductei din care s-a produs scurgerea de produse petroliere care a afectat o suprafaţă însemnată de teren în localitatea Blejoi, eveniment care a avut loc tot în data de 28.01.2022.  

”Pe lângă sancţiunile aplicate GNM CJ Prahova a dispus măsuri imediate de remediere precum şi curăţarea suprafeţelor de teren afectate şi aducerea la starea iniţială”, a transmis Garda de Mediu.  

Sursa citată a precizat că, în 28 ianuarie, a primit o reclamaţie care viza o posibilă poluare cu produs petrolier a râului Lopatna.  

În urma verificării la faţa locului, comisarii de mediu au identificat o avarie la conducta de transport ţiţei din comuna Cărbuneşti ce apartine unui operator în domeniul petrolier care desfăşoară activitate în zona respectivă. A fost afectată o suprafaţa însemnată de sol în terasa malului stâng al râului Lopatna. Pe cursul de apa în zona identificată s-a constatat prezenţa de irizaţii de produs petrolier şi miros caracteristic acestora”, a transmis instituţia.  

Tot în aceeaşi zi, Garda de Mediu Prahova a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 cu privire la o avarie cu scurgere de produs petrolier direct pe sol în localitatea Blejoi.  

Articolul precedentMinistrul Agriculturii nu renunţă la plafonarea preţurilor la alimente
Articolul următor60 de încălcări ale armistiţiului de către separatişti proruşi în 24 de ore
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...