Actiunea disciplinara are un evident caracter politic si se deruleaza intr-un context social si politic in care sistemul juridic este subminat sub pretextul reformarii acestuia. Cuvintele apartin sefei Inaltei Curti, Cristina Tarcea, si sunt in introducerea concluziilor sale privind actiunea disciplinara demarata de Inspectia Judiciara in cazul sau.

Acuzatiile Inspectiei Judiciare: „refuz nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”. Actiunea vizeaza constituirea completurilor de cinci si de doi judecatori de la ICCJ.

Daca Sectia pentru judecatori din cadrul CSM, condusa de Lia Savonea, o sanctioneaza disciplinar, Tarcea risca sa-si piarda functia de conducere.

La sedinta de miercuri de la CSM, Tarcea a vorbit despre mai multe abuzuri care s-au intamplat in cazul sau si a facut trimitere la o serie de declaratii publice ale lui Liviu Dragnea si Tudorel Toader.

„Doamne, va mai aduceti aminte de declaratiile politice din luna august si septembrie cand la ICCJ se refuza a se aplica legea?

Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedintelui Camerei Deputatilor in organizarea completurilor de 5 judecatori?”, s-a intrebat retoric Tarcea.C

OUG cu dedicatie

In actele depuse de Cristina Tarcea la CSM, judecatorul face trimitere si la modul in care s-a ajuns ca Guvernul sa promoveze o ordonanta de urgenta prin care s-a prelungit mandatul sefilor Inspectiei Judiciare. Totul in urma declaratiilor publice facute de Liviu Dragnea, in care se pomenea de o „ancheta importanta” care era la Inspectia Judiciara. Miza principala ar fi fost chiar indepartarea ei de la sefia Inaltei Curti.

„La 5 septembrie 2018, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei OUG nr. 77/2018 prin care conducerea IJ a devenit interimara, iar la data de 7 septembrie a fost finalizata ancheta importanta care ma privea, in sensul ca a fost semnata de catre inspectorul sef interimar, numit prin act al Executivului, rezolutia privind inceperea cercetarii disciplinare pentru refuzul de a pune in aplicare legea

Ziare.com a analizat mai multe detalii privind modul in care Inspectia Judiciara a deschis aceasta cercetare, cum a fost repartizat dosarul inspectorilor si cine este unul dintre inspectorii judiciari.

ONG-ul fantoma

O sesizare facuta de o asociatie fantoma infiintata in California (SUA), nerecunoscuta in Romania, a stat la baza dosarului de cercetare deschis de Inspectia Judiciara in cazul sefei Inaltei Curti, Cristina Tarcea. In momentul in care s-a facut demersul, asociatia era suspendata chiar de catre autoritatile americane. Sursa – Ionel Stoica/Ziare.com

Articolul precedentCând va fi returnată taxa auto. Care este data limită
Articolul următorLavrov: „Europenii pierd miliarde de euro” din cauza sancțiunilor