O clinică medicală privată din Capitală a fost închisă și alte trei au activitatea suspendată în urma unor controale ale Direcției de Sănătate Publică București la zece unități sanitare.

DSP a controlat astazi mai multe clinici particulare unde falsul medic Matteo Politi a activat. S-au aplicat amenzi in valoare de 70.000 de lei, iar o clinica a fost inchisa. Neregulile gasite de inspectori erau de natura a pune in pericol integritatea pacientilor.

„Direcția de Sănătate Publică din București a anunțat Ministerul Sănătății că a verificat 10 unități sanitare private din municipiul București, ca urmare a apariției în mass-media a informațiilor privind activitatea falsului medic Matteo Politi/Matthew în aceste structuri, dar și a informațiilor primite la numărul de telefon pus la dispoziție. Conform raportului preliminar, inspectorii DSPMB au decis închiderea uneia dintre aceste clinici medicale, au emis decizii de suspendate a activității pentru alte 3 clinici medicale și au aplicat sancțini contravenționale în valoare de 72.200 de lei. Mai mult, inspectorii sanitari au constatat că în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici medicale nu se desfășura activitate medicală, una dintre unități fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte desfășurându-se activități de import-export (comerț cu ridicata de produse farmaceutice)”, arată DSP într-un comunicat.

Articolul precedentFost director MI6 ar fi colectat informații din Guvernul României pentru Alexander Adamescu
Articolul următorÎncă o demisie din PSD: deputatul de Giurgiu Alexandru Ioan Andrei