bani

Acțiune amplă la această oră, în 6 județe, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul estimat până la acest moment este de peste 1,4 milioane de lei.

Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR și prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureș, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Mureș efectuează 18 percheziţii domiciliare în judeţele Mureș, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova, Galați și în municipiul București, la persoane bănuite că, timp de mai mulți ani, au derulat afaceri prin firme fantome.

În acţiune au fost angrenați totodată și luptătorii de intervenţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureș, Cluj și Galați, în timp ce suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale din judeţul Mureș, ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conținut economic real, de la 2 societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1,4 milioane de lei”, arată polițiștii.

Articolul precedentD&B Pharma lansează patru produse noi
Articolul următorControale și demiteri dispuse de ministrul Energiei la CE Oltenia, după un accident de muncă soldat cu decesul a trei persoane