Ministrul Bode intervine în cazul șefului de poliție din Timișoara acuzat că și-ar fi amenințat subalternii

Șeful de poliție avea obiceiul de a-și amenința în mod frecvent subalternii, cu expresii ca „te scot la pensie”, „te bat de vorbești singur pe stradă” sau „te încing cu bătaia când ajungi la secție”

Ministrul de Interne, Lucian Bode a cerut verificări în cursul zilei de astăzi, prin Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne, după ce Sindicatul Europol a lansat acuzații grave la adresa unui ofițer din cadrul Secției 4 de Poliție din Municipiul Timișoara, anunță Mediafax. Ofițerul este acuzat că le-ar vorbi subalternilor săi urât, adresându-le cuvinte ofensatoare și amenințându-i pe aceștia cu bătaia.

Sindicatul Europol a semnalat derapajul verbal al polițistului din cadrul Secției 4 de Poliție Timișoara

Prima mențiune a derapajelor șefului Secției 4 de Poliție din Timișoara a fost făcută de reprezentanții Sindicatului Europol, cei care au notat pe Facebook faptul că acesta obișnuia să-și trateze subalternii nedemn, punând, de asemenea, la dispoziție o serie de capturi foto ale conversațiilor de pe rețeaua WhatsApp dintre acuzat și agenții din subordinea acestuia, conversații din care reiese faptul că șeful de poliție avea obiceiul de a-i amenința în mod frecvent pe aceștia, cu expresii ca „te scot la pensie”, „te bat de vorbești singur pe stradă” sau „te încing cu bătaia când ajungi la secție”, notează Express de Banat.

Captură Whatsapp – Credit: https://expressdebanat.ro/

Prin mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a sindicatului, Europol și-a dorit semnalarea comportamentului nepotrivit al polițistului, de asemenea cerând verificări din partea Ministerului de Interne.

„Un asemenea limbaj trivial și această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliția Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiș, iar lipsa de reacție și implicit lipsa unor sancțiuni au încurajat șefii să-și conducă oamenii prin teroare și dispreț”, au declarat reprezentanții Europol, pe Facebook.

Ulterior acuzațiilor, ofițerul acuzat a demisionat din funcția de șef al secției de poliție, urmând să ocupe o poziție de execuție la IPJ Timiș.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentSectorul 5 beneficiază de patru centre de vaccinare anti-Covid
Articolul următorMister total în cazul de corupție la Sidex, cu miză de 180 milioane euro. Toată lumea în „silenzio stampa”, iar miliardarul Sanjeev Gupta vrea audit la sânge
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.