Sectorul 5 beneficiază de patru centre de vaccinare anti-Covid

Complexul Multifunctional „Sfântul Andrei” aparține de Primăria Sectorului 5, urmând ca ulterior campaniei de vaccinare să opereze ca centru stomatologic dedicat persoanelor defavorizate din punct de vedere financiar

În urmă cu puțin timp, primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a efectuat o vizită la unul dintre centrele de vaccinare din Sectorul 5, în cadrul căreia a participat și la o conferință de presă unde a oferit detalii suplimentare legate de campania de vaccinare desfășurată în Sectorul 5, enumerând, de asemenea, locațiile unde locuitorii sectorului se pot vaccina în perioada următoare, în contextul etapelor doi și trei de vaccinare.

Unde te poți vaccina anti-Covid în Sectorul 5?

  1. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, aflat pe Șoșeaua Viilor, Nr. 90, București (patru puncte de vaccinare);
  2. Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, din Strada Panduri Nr. 22 (trei puncte de vaccinare):
  3. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, din Splaiul Independenței, Nr. 169 (două centre cu cinci puncte de vaccinare);
  4. Complexul Multifunctional „Sfântul Andrei”, aflat pe Strada Progresului 151-171 (patru puncte de vaccinare).

Cel din urmă prezentat, Complexul Multifunctional „Sfântul Andrei”, de altfel și locul ales pentru desfășurarea coferinței de presă, este deținut de Primăria Sectorului 5, urmând ca ulterior campaniei de vaccinare să opereze ca centru stomatologic dedicat persoanelor defavorizate din punct de vedere financiar. Potrivit declarațiilor edilului Sectorului 5, Complexul Multifunctional „Sfântul Andrei” „a fost făcut să funcționeze conform normelor impuse de cei de la Direcția de Sănătate Publică (…), cele patru puncte pe care le-ați văzut sunt dotate după ultima oră”, a adăugat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Primăriile se confruntă cu mari greutăți financiare

În condițiile în care Bugetul de Stat nu a fost încă votat, edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a mai spus că se declară solidar cu toate primăriile din țară care, asemenea celei pe care o conduce, se confruntă cu mari greutăți în ceea ce privește finanțarea campaniilor de vaccinare anti-Covid, în derulare în acest moment în țara noastră. „Primăriile sunt într-un colaps financiar” a mai spus primarul Sectorului 5.

Campania de vaccinare anti-Covid a intrat în a doua etapă, cea destinată persoanelor de peste 65 ani, a personalului esențial, însă și a celor care au boli cronice înregistrate în istoricul medical. Doritorii se pot înscrie accesând platforma ROVACCINARE.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentStatul român stă la coadă: birocrația din pandemie și bilețelele scrise de mână
Articolul următorMinistrul Bode intervine în cazul șefului de poliție din Timișoara acuzat că și-ar fi amenințat subalternii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.