Sursa foto: Pro TV

Coreea de Nord comemorează, într-un stil unic, 10 ani de la moartea fostului lider Kim Jong-il. Populația este obligată, timp de 11 zile, să țină doliu și să respecte niște reguli foarte stricte.

Astfel, cei din Coreea de Nord nu au voie să consume alcool, să râdă și să desfășoare activități de agrement. Mai mult, cetățenii nu au dreptul să își cumpere mâncare în ziua aniversară, relatează Radio Free Asia (RFA), citată de Digi24.

Guvernul a impus măsuri stricte populației nord-coreene

Kim Jong-il a murit la vârsta de 70 de ani și a fost al doilea lider suprem din Coreea de Nord, între 1994 și 2011. Conducerea statului a fost preluată de fiul său cel mic, Kim Jong-un.

Anul acesta, guvernul comunist din Coreea de Nord a decis să prelungească doliul de zece zile cu încă 24 de ore pentru a marca cea de-a zecea aniversare de la moartea fostului lider suprem.

În anii anteriori, zeci de oameni care nu au respectat regulile impuse de către autorități au fost arestați și tratați ca niște „criminali ideologici”, precizează un nord-coreean pentru RFA. Mai mult, dacă o persoană din familie moare în perioada de doliu, trupul poate fi scos afară doar după încheierea celor 11 zile.

„ Au fost luați și nu au mai fost văzuți niciodată. Chiar dacă un membru al familiei tale moare în perioada de doliu, nu ai voie să plângi tare, iar trupul poate fi scos din casă abia după perioada de doliu. Oamenii nu-și pot sărbători nici măcar zilele de naștere dacă sunt în această perioadă”, relatează RFA.

De asemenea, persoanele care nu par îndurerate de pierderea liderului suprem vor fi sancționate de poliția care a fost instruită special să aibă grijă de acest lucru.

Din cauza pandemiei de COVID-19, criza de alimente din Coreea de Nord s-a agravat. Majoritatea oamenilor vor fi puși la încercare în aceste 11 zile de doliu, iar cetățenii susțin că cei „vii sunt nevoiți să-i plângă până la moarte pe acești doi morți”.

Reamintim că în urmă cu două zile, Kim Yong Ju, fratele fondatorului Coreei de Nord, Kim Ir Sen, a încetat din viaţă la vârsta de 101 ani.

Coreea de Nord îi trimite în lagăre pe cei ce încalcă restricțiile anti-Covid

Articolul precedentBradul în ghiveci: ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca replantarea să reușească
Articolul următorDerapajele repetate ale Dianei Șoșoacă vor modifica regulamentul Senatului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.