Un nou lot de aleși locali a picat testul Agenției Naționale de Integritate, după ce s-a descoperit că aceștia desfășurau și alte activități remunerate, interzise prin lege. Este vorba despre un viceprimar din județul Bacău, doi consilieri locali din Botoșani și un al treilea din Cluj, toți găsiți incompatibili.

NUȚU COSTACHE, viceprimar al orașului Târgu Ocna, județul Bacău – În perioada 30 august 2016 – 16 mai 2019 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al unei societăți comerciale, respectiv calitatea de comerciant persoană fizică autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003.

DOLHĂSCU IULIANA, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Unțeni, județul Botoșani – Începând cu data de 25 iunie 2016 deține simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local Unțeni, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

MAXIM GHEORGHE, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Cristești, județul Botoșani – În perioada deţinerii funcției de consilier local (mandatul 2016 – 2020), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic și funcţia de administrator, precum și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, a furnizat produse Primăriei comunei Cristești, în valoare totală de 22.836 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

SABO MARIUS CĂLIN, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Gherla, județul Cluj – În perioada 10 iunie 2017 – 27 aprilie 2018 a exercitat funcția de consilier local simultan cu funcțiile de administrator provizoriu, director general provizoriu, respectiv director general al unei societăți comerciale înființate de Consiliul Județean Cluj și aflată sub autoritatea acestuia (societate în cadrul căreia Consiliul Județean este acționar majoritar). Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, în vigoare începând cu data de 10 iunie 2017”, a comunicat ANI.