Un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui este cercetat pentru trafic de influență, în formă continuată, iar zilele trecute a fost arestat preventiv, într-un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Iași.

Acesta a fost inițial reținut de procurori pentru 24 de ore, în urma activităților procedurale derulate de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție, activități din care a rezultat că angajatul DGASPC Vaslui cerea și primea sume considerabile de bani, promițând în schimb angajări în instituția pentru care lucra.

Faptele imputate inculpatului, potrivit DGA, s-au derulat între anii 2019 – 2022, perioadă în care acesta a primit de la 23 de persoane nu mai puțin de 95.700 de lei și 8.700 de euro, pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor funcționari publici din cadrul DGASPC Vaslui sau din cadrul altor instituții publice.

Sumele de bani respective ar fi fost pretinse și primite de inculpat pentru “a rezolva” diversele solicitări ale persoanelor respective, referitoare la: angajarea în cadrul DGASPC Vaslui sau în cadrul altor instituții publice, acordarea atestatelor de asistent maternal, acordarea plasamentului familial al minorilor, aprobarea dosarelor de încadrare în grad de handicap și obținerea pensiilor de invaliditate.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală față de alte 22 persoane, persoane fizice, având calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Anterior, în cursul zilei de 14 noiembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 25 locații, situate pe raza județelor Vaslui și Galați”, se detaliază într-un comunicat.

Iar probele strânse până acum de anchetatori au fost considerate suficiente de instanță pentru a-l aresta pe inculpat, Tribunalul Vaslui dispunând „arestarea preventivă a inculpatului N. C., în prezent aflat la CRAP-IPJ Iaşi, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată, (23 de acte materiale), pentru 30 de zile, începând cu data de 15.11.2023 şi până la data de 14.12.2023, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul N. C.”.

Articolul precedentRareș Bogdan s-a supărat pe Marcel Ciolacu: „PSD nu s-a schimbat și nici nu se va schimba”
Articolul următorCiolacu, în fața ambasadorului Franței în România: „România se bazează pe sprijinul Franței pentru aderarea la spațiul Schengen”