Lista candidaturilor celebre aparținând PSD continuă să crească, adăugându-l, astfel, și pe Petre Roman alături de Anghel Iordănescu, Monica Davidescu, Cornel Dinu, Mitică Dragomir, Sorin Ilieșiu, Elisabeta Lipă sau Daniel Pancu. Toți cei menționați anterior urmează să candideze pentru funcțiile de consilieri generali în cadrul Primăriei Generale a Capitalei, primind binecuvântarea actualului edil, Gabriela Firea, cea care candidează, la rândul său, pentru un nou mandat de Primar General.

Petre Roman îi mulțumește Gabrielei Firea

„Îi mulțumesc Gabrielei Firea pentru onoarea pe care mi-a facut-o. Susțineam un nou mandat al dânsei, dar acum nu se mai pune problema să stau pe margine, să observ și să dau sfaturi. Am decis să intru și să fac ceva pentru bucureșteni”, a declarat Petre Roman, după ce și-a depus candidatura.

În egală măsură, Petre Roman a declarat că se simte „cel mai get-beget bucureștean”, fiind născut, studiind și practicând timp de 45 ani meseria de profesor în Capitală.

Ioan Sîrbu, „tânăra speranță” a lui Victor Ponta pentru Primăria Capitalei

Petre Roman este primul premier de după Revoluție, deținând, de asemenea, mandate de deputat atât pentru FSN, cât și pentru PNL. În 1993 se delimita de FSN și înființa PD care, ulterior a devenit PD-L, fiind preluat de Traian Băsescu. Traian Băsescu candidează și el la Primăria Capitalei, avându-i ca principali oponenți pe Gabriela Firea, Nicușor Dan, Ioan Sîrbu și Călin Popescu Tăriceanu.

Ziarul de Investigații