Sursa: Facebook

Aproape un an au durat cercetările într-un caz de corupție al unor frați din județul Galați, prinși în fapt pe când încercau să convingă polițiștii să treacă cu vederea anumite abateri comise în trafic.

Oferta a fost însă surprinsă de dispozitivul body cam pe care îl purta unul dintre polițiști, astfel că ulterior inculpații nu au putut nega faptele.

Luna trecută, cei doi au fost trimiși în judecată în stare de libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați pentru dare de mită, suma totală pusă „la bătaie” de gălățeni fiind 1.300 de lei.

Din ce se detaliază într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție, totul s-a întâmplat în iulie 2021, vizat de polițiști fiind inițial doar unul dintre inculpați, care, ca șofer, nesocotise regulile de circulație. Și, pentru a scăpa mai ușor, l-a ofertat pe unul dintre polițiști cu 300 de lei, după care în discuție a intervenit și cel de-al doilea inculpat, care a plusat suma.

În data de 17.07.2021, unul dintre inculpați, aflat la volanul unui autoturism, nu a oprit la semnalul agenților de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Județean de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Tecuci, aflați în exercițiul atribuțiilor de serviciu.

Pentru a nu fi sancționat cu amendă și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-a promis unuia dintre agenți, în mod repetat, diferite sume de bani, ulterior oferindu-i acestuia suma de 300 de lei.

De asemenea, cel de-al doilea inculpat, frate cu cel care a oferit suma de bani menționată anterior, le-a promis celor doi lucrători de poliție suma de 1000 de lei drept mită, pentru a nu-i fi suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice fratelui său.

Întreaga activitate infracțională a fost înregistrată cu dispozitivul Body-worn camera aflat în dotarea polițiștilor, care au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Galați.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză”, au transmis cei de la DGA.

Articolul precedentRomânia devine grânarul Europei. Ministrul Agriculturii: „Producţia va asigura consumul intern şi un excedent pentru exporturi”
Articolul următorRăzboi, violență și abuz- Blestemul secolului XXI care a lovit milioane de oameni din întreaga lume