Sursa foto: Parlamentul României- Camera Deputaților

Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila sunt printre cei 30 de parlamentari „campioni” care primesc, doar pe semnătură, în fiecare lună 14.040 de lei, ajungând să strângă anual 168.480 de lei.

Cei mai mulți parlamentari care iau peste 14 mii de lei sunt în PSD- 17, PNL- 9, UDMR- 2 și minorități- 2, AUR și USR având 0, precizează ONG-ul Integritate pe bune.

„Suma forfetară este gândită să acopere cheltuieli curente și nu trebuie justificată. Cum vorbim de Parlament, chiar parlamentarii au votat mărimea acesteia și condițiile de utilizare. Și-au zis într-o zi: „Ia să ne dăm 168.480 de lei pe an, să-i luăm pe semnătură și să nu ne ceară legea să spunem ce am făcut cu ei. Ce idee bună! Votez pentru!”, se arată în postarea ONG-ului.

Bogăție pe spatele poporului. Parlamentarii României, viață de lux și bunăstare

Pentru 2021, la nivelul Parlamentului au fost solicitați peste 71 de milioane de lei pentru suma forfetară, problema esențială fiind lipsa cerințelor de decontare.

Integritate pe bune a precizat că utilizarea acestor bani este opacă, ceea ce duce inevitabil la creșterea neîncrederii în parlamentarii români care se folosesc de acești bani și în Parlament.

„Din suma forfetară luată pe declarație de proprie răspundere, parlamentarii încasează în medie 12.784 de lei pe lună. 90% dintre parlamentarii minorităților naționale încasează lunar peste 13.000 de lei, în timp ce la PSD, PNL, neafiliați (în principal foști PNL), UDMR procentul este între 70% – 80%, iar la AUR scade puțin sub 70%”, se mai arată în postare.

Totodată, doar 38% dintre parlamentarii USR încasează lună de lună peste 13.000 de lei lunar, grupul minorităților naționale deținând recordul la acest capitol, 16 din 18 parlamentari câștigând peste medie.

„Dintre parlamentarii care încasează sub medie, 50 provin de la USR, 38 de la PNL și neafiliați (în principal foști PNL), 35 de la PSD, 13 de la AUR, 8 de la UDMR și doar 2 de la minoritățile naționale”, au conchis cei de la Integritate pe bune.

Citește și articolul: Demers inedit al parlamentarilor: Centrală pe hidrogen și gaz construită la Casa Poporului, pentru obținerea independenței energetice

Articolul precedentStatul începe o nouă goană după bani: ANAF anunță că va controla la sânge veniturile a sute de mii de români
Articolul următorPandemia de Covid-19, „binecuvântare” pentru proprietarii de malluri
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.