Andrei Gerea

Fostul Ministru al Economiei și al Energiei de pe vremea USL-ului, Andrei Gerea, pare să-și fi găsit, în sfârșit calea. După ce a plecat cu surle, un pic de ceartă și trâmbițe din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, Gerea a stat o perioadă pe tușă, după care, aflând de noul înființatul PPU (social-liberal), a hotărât că-i cazul să facă front comun cu aceștia.

De altfel, Gerea nu este primul nume „sonor” care li se alătură celor de la PPU (social-liberal). În cursul zilelor trecute aflam că Teodor Meleșcanu ar fi luat aceeași decizie, dorindu-și continuarea carierei politice sub aripa umaniștilor. În plus, dacă este să vorbim despre politicienii cu viziune „liberală”, poate c-ar trebui să menționez faptul că Grațiela Gavrilescu, Cătălin Harnagea, Corneliu Dobrițoiu și Vlad Roșca au luat aceeași decizie cu nu mult timp în urmă. Și iată cum, dintr-un partid nou, acesta începe, încet-încet să prindă un oarecare contur.

„De când fac politică, am rămas fidel principiilor liberale. De fiecare dată când am fost în poziții de decident am sprijinit economia românească, IMM-urile românești și clasa de mijloc. Poate că, tocmai de aceea, accentul pe care umaniștii îl pun pe sprijinirea clasei de mijloc a fost un argument hotărâtor pentru mine. România este una din țările cu cel mai ridicat nivel de polarizare din Uniunea Europeană, cu discrepanțe sociale uriașe, iar asta se vede cel mai bine în această coronacriză. O clasă de mijloc puternică înseamnă stabilitate, iar alături de noii mei colegi din PPU (social-liberal), unii dintre ei cu care am făcut deja echipă, am încredere că putem contribui efectiv la construirea și consolidarea acestei clase de mijloc”, a precizat fostul ministru al Economiei și al Energiei, Andrei Gerea.

Articolul precedentMinistrul în chiloți nu are nici cuvânt! Ionuț Stroe, de la Ministerul Sportului, a uitat să plătească un proiect destinat copiilor!
Articolul următorHunedoara, județ sărac – politicieni bogați, atenți cu familia, nu și cu transparența
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.