Publicația Politico.eu scrie despre Dacian Cioloș că este favorit pentru a prelua conducerea grupului Renew Europe (RE), noul grup politic de centru din Parlamentul European, liderul PLUS confirmând că și-a depus candidatura. Publicația spune despre Cioloș că este supranumit „Macron de România” și că este în prim plan după ce Nathalie Loiseau, lidera eurodeputaților de pe lista pro-Macron, cea care ar fi trebuit să conducă grupul, s-a retras din cursă.

Liderul PLUS este prezentat într-o notă pozitivă, ca fost comisar european pentru agricultură, el însuși agronom cu diplome în ingineria horticolă și economia dezvoltării agricole. „El a lucrat aproape cinci ani ca ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României, înainte de a deveni prim-ministru. Cioloș și-a petrecut timpul lucrand pe fermele ecologice din Bretania și pe dezvoltarea rurală în Franța, inclusiv în Savoie, regiunea de origine a negociatorului șef al Brexit, Michel Barnier.

„Desigur, încrederea cetățenilor vine cu o mare responsabilitate”, a declarat Cioloș în declarația sa către POLITICO, în care explică oferta sa pentru conducerea grupului. „Ei se așteaptă la o Europă diferită și mai bună. Se așteaptă mai multe rezultate concrete. Trebuie să abordăm protecția socială și trebuie să facem acest lucru prin împuternicirea socială, care face ca cetățenii să devină mai puternici în fața revoluției digitale, de exemplu. Trebuie să facem mult mai bine în ceea ce privește schimbările climatice. Trebuie să găsim o soluție pentru migrație, astfel încât eforturile să fie mai bine împărtășite și mai bine înțelese. De asemenea, trebuie să ne împuternicim afacerile și start-up-urile”.

Cioloș s-a angajat, de asemenea, să rămână la locul de muncă – o promisiune crucială, având în vedere speculațiile pe care ar putea să i se ceară să revină la politica națională”, scrie sursa citată.

Articolul precedentPolițiști cercetați disciplinar după ce au făcut accident cu autospecialele din dotare
Articolul următorEcaterina Andronescu, mesaj pe Facebook la început de vacanță, pentru profesori și elevi