Sursa: Administratia prezidențială

Astăzi, președintele Klaus Iohannis participă la Summitul şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Consiliului Europei, care are loc la Reykjavik, Islanda, unde are programate dezbateri și întâlniri, însă nu a scăpat de subiectele fierbinți din România.

Pe lângă discursul pregătit referitor la evenimentele din Islanda, Iohannis a fost chestionat și vizavi de ceea ce se întâmplă în acest moment în coaliția de guvernare, respectiv demararea procedurilor de negociere între PNL și PSD.

Despre rotația guvernamentală și protocolul dintre cele două partide, Iohannis a spus că are chiar așteptări. Nu referitor la rezultat, ci la finalizarea discuțiilor, astfel încât rotația guvernamentală să se poată face la data stabilită. Personal, a subliniat Iohannis, nici nu vrea să știe mai mult:

Chestiunile legate de împărţirea ministerelor, de cine şi cum face coaliţia sunt chestiuni care se negociază între partide, nu este o negociere la care trebuie să participe preşedintele statului.

Însă aşteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare, să se intre efectiv în procedurile care se vor finaliza, sper, în puţine zile, cu un nou Guvern, prin care se realizează aşa numita rotaţie, adică prim-miniştrii să se schimbe şi ministerele să se ocupe cu oameni performanţi”.

Din echipa de negociere a liberalilor fac parte premierul Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Rareş Bogdan, Dan Motreanu şi Gheorghe Flutur, cu acesta din urmă negociator-șef pentru programul de guvernare al Guvernului Ciolacu. Cât despre Ciucă, acesta are un „mandat felxibil” în cadrul negocierilor, ca și Marcel Ciolacu.

Articolul precedentPensionare medicală în Craiova, plătită cu 2.000 de euro; două persoane au fost reținute
Articolul următorCiucă, negocieri eșuate cu sindicaliștii din Educație: „Am arătat, cu onestitate, posibilitățile bugetare ale Guvernului”