Foto: Facebook/Radio Eco Natura
Foto: Facebook/Radio Eco Natura

Zona din Munții Făgăraș a fost distrusă din cauza defrişărilor.

Este motivul pentru care Fundaţia Conservation Carpathia, în parteneriat cu Asociaţia Ocolul Silvic Carpathia, derulează aici un amplu proiect de reîmpădurire a zonelor distruse în trecut de exploatări barbare.

Reîmpădurire în Munții Făgăraș: Doar în această primăvară au fost plantați 435.000 de puieţi

În patru zone de reconstrucţie ecologică sunt plantaţi, primăvara aceasta, pe o sută de hectare, 435.000 de puieţi de molid, fag şi brad, pe lângă acţiunile făcute pe Valea Doamnei, unde, de-a lungul cursului de apă, au fost deja plantaţi 750 de puieţi de anin, specie importantă în fixarea malurilor.

Vineri, oamenii din comunităţile locale au plantat în jur de 10.000 de puieţi, iar în total, în ultimul weekend au fost plantaţi circa 16.000 de puieţi. Oamenii din comunităţile locale sunt angajaţi sezonier, nu voluntari”, explică pentru „Adevărul” Mihai Zotta, reprezentantul Ocolului Silvic Carpathia, potrivit Radio Eco Natura.

Cele o sută de hectare pe care se face reconstrucţia ecologică nu reprezintă adevărata dimensiune a dezastrului lăsat în urmă de tăierile necontrolate

În cele patru zone menţionate, suprafaţa total cumpărată pentru reconstrucţie ecologică este de 423 de hectare”, mai spune Mihai Zotta.

Conform sursei citate, proiectul Conservation Carpathia a reuşit, din anul 2009 şi până în prezent, să salveze de la exploatare 27.000 de hectare de păduri şi păşuni alpine în sud-estul Carpaţilor Meridionali şi să refacă păduri pe 1.157 de hectare, prin plantarea a peste trei milioane de puieţi.

Fundația Conservation Carpathia se implică de peste 11 ani în conservarea zonelor mari împădurite din Munții Carpați, în Munții Făgăraș.

Articolul precedentPNRR poate fi modificat. Vicepreședintele Comisiei Europene a venit cu precizări
Articolul următorObiectivul Guvernului, obținerea independenței de aprovizionare faţă de gazul rusesc
Jurnalist full-time / Pesimist part-time