PSD, acuze la adresa Cabinetului Cîțu din cauza PNRR

Întâlnirea anunțată de liderul Ciolacu, dezmințită de Executiv

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu a anunțat duminică seară, la Antena 3, că va avea loc o întâlnire cu premierul Cîțu, subiectul ce urma să fie discutat fiind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ciolacu a afirmat că a purtat cu premierul Cîțu o discuție telefonică ce a durat „maxim un minut” și a rămas că vor stabili luni data și locul unei întâlniri pentru a discuta despre PNRR. Însă această  întâlnire nu a fost confirmată de către Executiv, iar în opinia social democraților, „lupta internă” din PNL este periculoasă pentru PNRR.

„Este regretabil că lupta politică internă din PNL pune în pericol realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a arătat întreaga disponibilitate de a avea un dialog constructiv cu premierul Florin Cîțu pe marginea PNRR, în condițiile în care Comisia Europeană a respins deja de două ori planul trimis de Guvern. Este în interesul României și spre binele tuturor cetățenilor ca reprezentanții Guvernului să colaboreze cu cei care pot contribui la salvarea pe ultima sută de metri a PNRR”, se arată într-un comunicat al PSD chiar după ce Cabinetul Cîțu a dezmințit  această informație.

De altfel, PSD a reînnoit oferta de a pune la dispoziție „toți specialiștii și experții partidului, care să se implice pentru ca România să aibă cât mai rapid un document final”, care să respecte cerințele Comisiei Europene. Totodată, social democrații îi acuză pe premierul Cîțu și președintele PNL de un „comportament politicianist și iresponsabil”. De asemenea, PSD continuă să susțină necesitatea dialogului cu patronatele, sindicatele și cu Opoziția, precum și a prezentării PNRR în Parlament, exact în termenii în care și Comisia Europeană i-a recomandat premierului Cîțu.

Cîțu, despre PNRR. „Nu este nevoie de dezbatere”

De de altă parte, premierul Cîțu preciza că PNRR nu are de ce să treacă prin Parlament, acesta  fiind un proiect al Guvernului. „Un lucru pe care putem să îl facem este să prezentăm românilor, în Parlamentul României, forul legislativ al României, PNRR. Este un lucru pe care putem să îl facem, dar nu are de ce să treacă prin Parlament, nu este nevoie de niciun vot, nu este nevoie de dezbatere”, a declarat Florin Cîţu, vineri seară, după şedinţa de Guvern.

Orban nu susține proiectul „O zi liberă pentru vaccinare”

Articolul precedentOrban nu susține proiectul „O zi liberă pentru vaccinare”
Articolul următorGermania: Agenți de spionaj, recrutați de pe Instagram