Ioana Mihăilă, la raport în fața parlamentarilor PSD

O zi complicată pentru ministrul Sănătății - zi care, în mod sigur, se va lăsa cu scandal în Parlament

Ioana Mihăilă (foto Facebook)

La solicitarea celor de la PSD, actualul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, va trebui să prezinte situția deceselor cauzate de Covid-19, situație de altfel considerată ca fiind controversată de unii sceptici.

PSD i-a solicitat ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, să prezinte un raport astăzi, la ora 16:00

Social democrații și-au motivat cererea prin respingerea de săptămâna trecută, în plenul reunit al Camerei Deputaților, a înființării unei comisii de anchetă cu privire la raportările deceselor, de la începutul pandemiei până în prezent. Inițiativa a aparținut, așa cum se poate înțelege de la sine, tot celor de la PSD.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va trebui astfel să se prezinte astăzi în Parlament, de la ora 16:00, la Ora Guvernului, pentru a da citire documentului „Prezentarea Raportului preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor de Covid-19 şi clarificarea diferenţelor dintre sistemele de raportare”. De altfel, întrebată în prealabil dacă are de gând să onoreze solicitarea PSD, ministrul Sănătății nu a părut să aibă nimic împotrivă, ba chiar declarând că „este un act de responsabilitate al celor aleşi să nu politizeze niciun aspect al evoluţiei pandemiei”.

Ciolacu numără greșelile Guvernului

Vinerea trecută, ministrul făcea public Raportul Comisiei pentru verificare a modului de raportare a deceselor survenite din pricina Covid-19, astfel că, potrivit acestuia, până în data de 31 martie a anului curent ar fi existat o diferență de 7.201 între decesele consemnate în alerte.ms.ro și Corona forms.

Articolul precedentCiolacu numără greșelile Guvernului
Articolul următorPreședinte de sindicat despre modul în care sunt conduse structurile MAI: „Împuternicirile înseamnă belciug în nas”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.