congresul udmr

Aducerea în ţară a lui Nicolae Popa nu a fost foarte simplă, deoarece SRI a fost informat de prezenţa lui în Indonezia de către un serviciu partener, nu de Interpol, a declarat Traian Băsescu despre aducerea lui Nicolae Popa.

„Am văzut posturi care arată fotografii de la ambasada Indoneziei cu delegaţia condusă de doamna Kovesi. (…) Problema aducerii în ţară a lui Nicolae Popa nu a fost foarte simplă pentru că nu a fost semnalată de Interpol, ci de un serviciu partener, care funcţiona şi pe teritoriul Indoneziei. A informat SRI, chiar i-a întrebat dacă România e interesată de aducerea în ţară, SRI a confirmat interesul (…) Am discutat cu preşedintele Indoneziei şi l-am rugat să trateze cu celeritate cazul Popa. Apoi la un summit i-am dat doamnei Kovesi o scrisoare să i-o dea preşedintelui. Scrisoarea a mers sigilată şi nu i-am arătat conţinutul doamnei Kovesi, dar cred că i-am dat delegaţiei o copie ca să ştie ca bază de discuţie”, a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

Traian Băsescu nu înțelege audierile de acum

Fostul preşedinte spune că a fost informat imediat şi nu înţelege de ce acum sunt acuzaţi cei care l-au adus în ţară pe Nicolae Popa. „M-au informat imediat ce a avut informaţia (n.r.: SRI). Sigur, atmosfera care s-a creat: hai să îi învinuim pe cei care au îndrăznit să îl aducă pe Popa care a participat la furtul banilora 300.000 de români. În cele două mandate ale mele am considerat că e un afront adus statului, atunci când un om se sustrage punerii în aplicare a unei hotărâri definitive şi în afară de statele unde erau cei protejaţi, în Ungaria, de exemplu, acolo nu puteai să te bagi, dar cei care erau solitari, pe cont propriu, a fost o politică a mea să cer statului să îi aducă, pentru că sunt legi care trebuie puse în aplicare.”, a mai spus Traian Băsescu despre aducerea lui Nicolae Popa.

Articolul precedentSolicitare în procesul mogulului Dan Andronic și al ”prințului” Paul. Cât costă interceptările DNA
Articolul următorRareș Bogdan: Am fost acolo, eram în spatele ei