După ce senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc l-a acuzat pe ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafila că fuge de responsabilități și refuză să ia decizii, replica i-a fost dată de un alt social democrat, care totodată a și deținut cândva portofoliul Sănătății.

Florian Bodog crede că afirmațiile Nicoletei Pauliuc vin în contextul în care aceasta ar vâna o funcție, dar criticile acesteiea la adresa lui Rafila nu au un fundament real.

Potrivit fostului ministru, lui Alexandru Rafilu nu îi pot fi aduse reproșuri, dat fiind că acesta „chiar luptă pentru interesul pacienților și al sistemului medical din România, inclusiv al medicilor de familie”.

Într-o postare pe Facebook, ieri, senatoarea PNL a comentat pe marginea subiectului arzător din sistemul medical, anume revendicările medicilor de familie și al celor din ambulatoriu, în contextul în care ministrul Sănătății ar fi afirmat că nu are atribuții în rezolvarea doleanțelor.

Mai are un pic și ne spune că e de datoria ministrului Agriculturii sau a ministrului Apărării să se întâlnească cu reprezentanții cadrelor medicale și să închidă această criză care pune în pericol sănătatea oamenilor.

Această fugă perpetuă de responsabilitate și tendința de a evita orice decizie angajantă creează haos în sistem. Rolul unui ministru este de a rezolva problemele, nu de a le amâna până la calendele grecești. (…)

Ideea că ar fi o problemă doar la CNAS este falsă câtă vreme instituția este în subordinea ministerului, iar ministrul Rafila este cel care a propus și susținut în Guvern și în Parlament bugetul CNAS pe 2024.

Un bărbat de stat şi-ar asuma responsabilitatea, i-ar chema pe sindicaliști la discuții şi ar duce problema în Guvern, aşa cum este firesc. Fuga de responsabilitate nu este și nu poate fi o soluție niciodată”, a scris senatoarea de Ilfov.

La distanță de câteva ore, tot pe Facebook, Bodog a postat o replică, concluzia acestuia fiind că „doamna Nicoleta Pauliuc, senator penelist, știe că se apropie alegerile și a pornit cu sorcova prin sat”, altfel neputându-și explica „noul atac la adresa ministrului Alexandru Rafila, unul dintre cei care chiar luptă pentru interesul pacienților și al sistemului medical din România, inclusiv al medicilor de familie”.

Este un fapt care nu mă surprinde, dat fiind că nu este prima dată când doamna senator, în goana după funcții, încearcă să câștige capital politic pe seama colegilor de coaliție și în general a celor care încearcă să guverneze mai bine țara aceasta decât au făcut-o alții în ultimii ani.

Nu știu ce funcții vânează acum, dar, așa cum am mai spus și în Senat și în spațiul public, consider că afirmațiile doamnei senator la adresa ministrului Sănătății nu au legătură cu realitatea și sunt simple puseuri politicianiste. Mai rău decât atât însă, sunt puseuri de incompetență!

Ca senator român, ca senator care votează în plen, doamna de la PNL ar trebui să știe că finanțarea medicilor de familie se face exclusiv prin CNAS, cu un buget întocmit de colegul domniei sale, ministrul Finanțelor, tot penelist.

La fel, doamna senator ar trebui să știe că CNAS nu se află în subordinea Ministerului Sănătății! Este trist că un membru al Parlamentului nu cunoaște legislația, motiv pentru care, cu respect, o invit pe doamna Pauliuc, pur și simplu, să citească legea”, i-a transmis senatorul PSD.

Articolul precedentUn post la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani se plătea chiar și cu 10.000 de lei; trei persoane, sub control judiciar
Articolul următorAngajați ai Primăriei Bacău și ai Căminului de Bătrâni, precum și un consilier local, suspectați de corupție într-un dosar privind achizițiile publice